Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Goran Vicković, predsjednik Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi:

“I ovog ljeta ćemo omogućiti dvjema obiteljima da besplatno ljetuju na otoku”

Vir
Foto: Općina Vir
Na izbornoj skupštini Vicković je dobio novi mandat te predstavio sve aktivnosti

Dosadašnji predsjednik Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir Goran Vicković dobio je novi mandat kao prvi čovjek virske udruge na izbornoj skupštini UDDK-a. Stari i novi predsjednik Vicković predstavio je članovima udruge te predsjedniku općinskog vijeća Općine Vir Rajku Radoviću i zamjeniku načelnika Antoniju Vučetiću sva postignuća u protekle četiri godine i planove za novo četverogodišnje razdoblje, izvijestili su s Vira.

Unapređenje Ivica Dernaj radi na cikloturističkom projektu otoka Vira Otok Vir obrađivat će se i na austrijskom sveučilištu Diplomski rad Ivice Dernaja o turističkom razvoju Vira

– Pored naših redovitih aktivnosti, također smo sudjelovali na humanitarnim akcijama u Zadru i Zadarskoj županiji, organizirali smo donacije za socijalnu samoposlugu i s udrugom Dobra volja iz Zagreba omogućili osobama slabijeg imovinskog stanja da besplatno ljetuju na Viru. S tim ćemo projektom nastaviti već ovog ljeta kada će dvije obitelji doći na otok – istaknuo je Vicković 55-orici članova udruge koji su bili prisutni na izbornoj skupštini. Poseban naglasak Vicković je, kako se navodi, stavio na činjenicu kako je UDDK Vir tijekom četiri godine prikupio 700 doza krvi, što je po statistici Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar drugi najbolji rezultat u Zadarskoj županiji. To je više od 58 prikupljenih doza krvi po akciji darivanja, odnosno gotovo 60 posto članova redovito je uspješno davalo krv.

– Imamo razloga biti ponosni na tu činjenicu, ali je naša zadaća u sljedećem razdoblju napraviti korak više – izjavio je Vicković koji je odmah nakon Skupštine izdao pet novih iskaznica za darivatelje, pa ih sada virska udruga broji okruglih 100.

Vir Vir se predstavio na turističkom sajmu u Milanu Broj talijanskih gostiju na otoku raste, bit ćemo među 10 najjačih

– Pored izbora predsjednika, na Skupštini su izabrani potpredsjednik UDDK-a Veseljko Orlić, tajnica Ivana Šoše, blagajnica Danijela Vučetić te likvidator Ivana Raspović. Izabrani su i novi članovi Upravnog odbora: Goran Vicković, Veseljko Orlić, Ljiljana Kapović, Barbara Buškulić, Krešo Hotko, Jasna Riling, Tomislav Radeljak, Nikolina Radeljak, Ivana Šoše i Alida Cvitkušić.

U Nadzorni odbor izabrani su Alen Glavan, Sandra Danilović i Damir Gal, dok je prvi put oformljen i imenovan Odbor za darivanje u sastavu Ljiljana Kapović, Ivan Šoše, Bela Damjanović, Blaž Vučetić i Alenka Šitum. Predstavnici Općinskog vijeća i Općine Vir, predsjednik Radović i zamjenik Vučetić, u kraćem obraćanju članovima pohvalili su rad virskog UDDK-a, a do kraja Izborne Skupštine definiran je i datum izleta, 11. travnja, koji jednom godišnje tradicionalno organiziraju članovi virske udruge. 

postavljanje javne rasvjete Pod rasvjetom je oko 80 kilometara virskih cesta i ulica Advent na Viru Odluka na 13. sjednici Općinskog vijeća Vira Roditelji odgojitelji dobivat će 65 posto od prosječne bruto plaće