Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Nakon godine dana završen postupak prodaje odmarališta na Malom Lošinju

Odmaralište u Zlatnoj uvali, pored Čikata prodano za 14,1 milijuna kn

Odmaralište je zapušteno i devastirano te opterećeno sudskim postupcima
1/3
Foto: Grad Kutina
Gradovi Kutina i Popovača te Općina Velika Ludina odlučili su se na prodaju zbog zamršenih pravnih postupaka

Potpisan je Ugovor o prodaji odmarališta u Malom Lošinju, u vlasništvu bivše Općine Kutina, tvrtki Fil Adria Turist. Ta je tvrtka na natječaju ponudila 14,1 milijun kuna. Gradu Kutini će od prodaje pripasti 62,8% od tog iznosa, Gradu Popovači 28,7% i Općini Velika Ludina 8,5%.

Foto: Grad Kutina

Kutina Kutina Uvode se nove autobusne linije

Transparentna prodaja

Kupoprodajni ugovor s predstavnikom kupca, odvjetnikom tvrtke Fil-Adria turist Zlatkom Gregurićem, potpisali su gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, gradonačelnik Popovače Josip Mišković i načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović, kao predstavnici dosadašnjih suvlasnika odmarališta Čikat u Zlatnoj uvali na Malom Lošinju.

Te tri jedinice lokalne samouprave su u ožujku lani potpisale zajednički sporazum o namjeri i pokretanju postupka prodaje odmarališta prema udjelima kakve su imali nekoć u bivšoj Općini Kutina. Kako je rečeno na potpisivanju ugovora, tijekom proteklih godinu dana postupak prodaje provodili su oprezno i transparentno.

Foto: Grad Kutina

– O prodaji smo odlučivali na nekoliko sjednica Vijeća, s ciljem da javnost bude čim više upoznata. U travnju prošle godine napravili smo i novu procjenu vrijednosti koja je povećana na 11,1 milijuna kuna, a u ljeto su na natječaj stigle dvije ponude od kojih je ona Fil Adria Turista bila najbolja. Nakon ovoga kupcu preostaje da u roku od 30 dana isplati postignutu cijenu, nakon čega je 10-ak dana rok radi nekih obveza nas suvlasnika – rekao je pri potpisivanju gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Napomenuo je kako su se Kutina, Popovača i Velika Ludina obvezali pomoći u pravnim postupcima koji su u tijeku, no da od sada sve troškove tih postupaka snosi kupac nekretnine. Podsjetio je kako je odmaralište u Zlatnoj uvali, pokraj Čikata, te je devastirano zbog čega su malološinjske vlasti često upozoravali suvlasnike na takvu situaciju pa su imali i troškova zbog toga.

Županija sufinancira 50 posto cijene smještaja u domu U Kutini uručeni ugovori o potporama za učeničke domove Ove školske godine Županija sufinancira smještaj za 91 đaka

Mrtvi kapital

Sada se, istaknuo je Babić, turizam na to područje ipak vraća.

– Pojavile su se neke informacije da je kupac kupio zemljište iz špekulativnih pobuda. To nije točno, kupac nema nikakve špekulativne namjere, sam naziv tvrtke upućuje na osnovnu djelatnost i zbog turizma se i javio na natječaj da kupi nekretninu. Opće je nezadovoljstvo svih ovdje sa situacijom oko odmarališta, bila je to vrijedna nekretnina u smislu njezina korištenja, no danas je ne koristi nitko, a takva je situacija već relativno dugo tamo. Ovo je iskrena želja svih da se tamo riješe imovinsko-pravni postupci kako bi se moglo pristupiti uspostavljanju funkcije nekretnini – rekao je predstavnik kupca odvjetnik Zlatko Gregurić istaknuvši kako su zamršeni pravni postupci i razlog što su se suvlasnici odlučili na prodaju jer je ovo odmaralište zbog toga bio mrtvi kapital.

Otvorenje poduzetničko inkubatora u Kutini poduzetnički inkubator U Kutini otvoren PUNK Otvoreno Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Zagrebu Osiguravanje pristupačnosti Osobe s invaliditetom lakše na događanja u Pučko otvoreno učilište Kutina