Izbornik
Naslovnica Županije
Uručeni ugovori

Odobreno sufinanciranje 18 projekata s područja VPŽ-a

SREDSTVA su odobrena centrima, gradovima i županiji za projekte i tehničku dokumentaciju
Foto: Kristijan Toplak

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Otoku, kojoj su nazočili premijer Andrej Plenković i ministri iz Vlade RH, uručeni su ugovori iz Javnog poziva Sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023., Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava - Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije te za Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.

Za projekte s područja Virovitičko-podravske županije uručeno je 18 ugovora. Sredstva su tako odobrena Županiji za Centar za pametnu poljoprivredu i ICT djelatnosti, u iznosu od 17.571 euro. Gradu Virovitici bit će sufinancirani projekti Solar Roofs for Green Virovitica u iznosu od 52.889 eura. Grad Orahovica će za rekonstrukciju zgrade dječjeg vrtića "Palčić" u Orahovici dobiti 235.542 eura. Virkom d.o.o. je za sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača dobio 536.020 eura. Virovitičko-podravskoj županiji za projekt In-In – Integracija i inkluzija odobreno je 7215 eura.

Za pripremu tehničke dokumentacije za gradnju 3. osnovne škole s dvodijelnom sportskom dvoranom Gradu Virovitici odobreno je 70.774 eura, a za pripremu tehničke dokumentacije za projekt Virovitica – digitalni i pametni grad po mjeri građana stiže 63.607 eura.

Za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za projekt gradnje nove energetski učinkovite zgrade Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici Županiji je odobreno 244.705 eura. 

VAŽNO JE ulaganje u službe koje su osposobljene i usmjerene na spašavanje ljudskih života i imovine. Ako je spasilac spreman i opremljen, tada će vrlo lako pomoći unesrećenima Javna vatrogasna postrojba Vinkovci Od prvog trenutka angažirani su na uklanjanju posljedica nevremena STOPA otpada upotrijebljenog u korisne svrhe u Hrvatskoj doseže tek 34 posto, dok je u Međimurskoj županiji čak 55 Lani je u Hrvatskoj nastalo 1,844.382 tona komunalnog otpada Od deset najboljih općina i gradova u razvrstavanju, devet ih je iz Međimurja MINISTAR BAČIĆ najavio je da se dogovara dinamika kako bi se tijekom kolovoza ispraznila sva kontejnerska naselja u Sisku, kao što se to radi u Glini i Petrinji Ogromna ulaganja u zdravstveni sustav Sisačko-moslavačke županije Imat ćemo moderan odjel za naše građane. Neće se morati ići u kliniku u Zagreb