Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U Ivanić-Gradu, Samoboru i Velikoj Gorici

Odsad dostupno i “drive in” testiranje na koronu

1/10
Foto: Zagrebačka županija
Uzimanje briseva obavlja se isključivo uz prethodnu najavu dan ranije i uputnicu liječnika obiteljske medicine ili pedijatra

U tri grada Zagrebačke županije – Ivanić-Gradu, Samoboru i Velikoj Gorici, dostupno je “drive in” testiranje na koronavirus. Obavlja se u izdvojenim COVID-19 ambulantama tih gradova u sklopu Doma zdravlja Zagrebačke županije, a uzimanje briseva obavlja se isključivo uz prethodnu najavu i uputnicu liječnika obiteljske medicine.

Hrabri medicinski tim iz Vrbovca pomogao u rađanju novog života Djevojčici se žurilo doći na svijet pa se rodila u vozilu hitne pomoći

– Svi pacijenti trebaju biti naručeni dan ranije, isključivo preko liječnika opće prakse ili pedijatra. Našoj ambulanti pošalje se uputnica, nakon čega kontaktiramo pacijenta i s njime dogovaramo točno vrijeme njegova dolaska, a dobije i točne upute kako se treba ponašati. Uzimanje brisa traje kratko – objasnila je Irena Danyi Holetić, voditeljica ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Samoboru, u kojem je “drive in” uzimanje brisa počelo danas.

Radi zaštite od zaraze Dom zdravlja mijenja način rada, do liječnika telefonski

U COVID-19 ambulanti u Samoboru “drive in” testiranje na koronavirus obavlja se za pacijente s područja Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića, u ambulanti u Velikoj Gorici za pacijente s područja Velike Gorice i Jastrebarskoga, a u Ivanić-Gradu za one iz Ivanić-Grada, Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline.