Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Čelnici Imotskog i županijske JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode “More i krš”

Ojačat će suradnju na zaštiti i očuvanju spomenika prirode Modrog i Crvenog jezera

Foto: Grad Imotski
Na području koje pokriva Turistička zajednica Imota, a riječ je o gradu Imotskom te svim općinama Imotske krajine, ukupno je 319 objekata za iznajmljivanje, s ukupnim kapacitetom većim od 2000 postelja

Gradonačelnik Ivan Budalić i dogradonačelnik Vice Čikeš održali su sastanak s predstavnicima javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije “More i krš” – ravnateljem Domagojem Lažetom i Josipom Lešinom.
Razgovaralo se o ovogodišnjoj turističkoj sezoni, još jednoj rekordnoj u nizu, kao i planovima za iduću.
Iako Imotska krajina nije dosegnula magičnu brojku od 100.000 noćenja, ‘opasno’ su joj se približili.

Imotski kraj godine dočekuje s programima koji će poboljšati kvalitetu života djece i mladih Za 350 tisuća kuna obnavlja se fasada imotskog dječjeg vrtića, učenici u Blajuburškoj ulici dobili minikolodvor

Imotske vile su hit

Ostvarili su oko 95.000 noćenja i vrlo su zadovoljni, s obzirom na to što su ostvarili porast od vrtoglavih 30 posto u odnosu na prošlu turističku godinu. 
Imotske vile s bazenima za odmor hit su na turističkom tržištu.

Iako su se s ozbiljnim bavljenjem turizmom počeli baviti tek 2006. godine, danas na području koje pokriva Turistička zajednica Imota, a riječ je o gradu Imotskom te svim općinama Imotske krajine, ukupno je 319 objekata za iznajmljivanje, s ukupnim kapacitetom većim od 2000 postelja. Početkom ove godine bilo je 250 kuća za odmor, a sada ih je čak 69 više. Što se tiče sezone 2020., sudeći prema izgradnji u Imotskoj krajini, očekuje se da će u ponudi biti novih 40-ak objekata.
 Privatnu inicijativu prate Grad i Turistička zajednica koji nastoje gostima pružiti što više sadržaja, urediti grad, ojačati infrastrukturu.

Dubrovnik u procesu ocjene održivosti destinacije Cilj je da grad postane još bolje mjesto za život

Biciklističke staze

U tijeku je gradnja biciklističkih staza, planiraju ih sagraditi 13, i to do sljedeće turističke sezone. Bit će duge ukupno 375 kilometara. Predstavit će ih u proljeće na sajmovima cikloturizma. 
Jača se i javna infrastruktura vezana uz imotska jezera, kojima Imotski najvećim dijelom i duguje svoju prepoznatljivost. Nakon istraživanja na Crvenom jezeru, koja su putem društvenih mreža dobila odjek u cijelom svijetu, nastavljaju se aktivnosti vezane za osnivanje

Geoparka Imotska jezera i njihovo stavljanje pod zaštitu UNESCO-a.
Na sastanku je poseban naglasak stavljen na unapređenje suradnje između Grada Imotskog i Javne ustanove “More i krš” na području zaštite i održavanja spomenika prirode Modrog i Crvenog jezera.

SASTANAK Bjelovarčani se ugledaju u Imoćane u turizmu, a Imoćani u Bjelovarčane u razvoju infrastrukture