Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
NA SJEDNICI SAVJETA ODLUČENO

Okusi hrvatske tradicije u 11 županija održavaju se od 20. do 30. studenoga

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Turistički djelatnici iz cijele Hrvatske sastali su se u Iloku, gdje su razgovarali i o projektu koji će se održati od 20. do 30. studenoga u više od stotinu ugostiteljskih objekata

U organizaciji Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije u Iloku je održana 11. sjednica Savjeta projekta “Okusi hrvatske tradicije”.

Razgovori o suradnji sa Županijom Ruse iz Bugarske Zajedno do investicija u poljoprivredu, turizam, kulturu i lučku infrastrukturu

Na sastanku Savjeta sudjelovali su direktori županijskih turističkih zajednica koje sudjeluju u ovom projektu. Uz razgovore o projektu i aktualnim problemima, kao i daljnjim planovima, glavna tema sastanka bio je dogovor o organizaciji Dana Okusa hrvatske tradicije. Radi se o nacionalnoj gastronomskoj manifestaciji kojoj je cilj promocija hrvatskih tradicijskih jela i ugostiteljskih objekata nositelja standarda Okusi tradicije.

Kako je istaknuto, poštujući sve epidemiološke mjere u objektima, manifestacija ide dalje i njezino ovogodišnje drugo izdanje održat će se od 20. do 30. studenoga. Manifestacija će obuhvatiti 11 hrvatskih županija s više od stotinu ugostiteljskih objekata. Dogovoreno je da će ponuda restorana za tu prigodu sadržavati najmanje dva različita menija oblikovana od lokalnih tradicijskih jela i namirnica, a gostima će se nuditi u tri cjenovne grupe, od 75, 95 i 125 kuna.

u kampanji i vir Poslana poruka zahvale svim mađarskim turistima

Tijekom sastanka razgovaralo se i o tijeku izrade prvog nacionalnog kataloga objekata nositelja standard Okusi hrvatske tradicije koji bi trebao biti predstavljen početkom studenoga, a prije toga će na društvenim mrežama početi kampanja popularizacije lokalnih tradicijskih jela pod nazivom „Svaki tjedan, tradicijski recept jedan“.

Sjednica Savjeta projekta u Iloku iskorištena je i da se gosti iz cijele Hrvatske upoznaju s bogatstvom i raznolikošću eno i gastroponude županije i ovoga dijela Hrvatske.