Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
U Starom Petrovu Selu ostvareni hvalevrijedni rezultati

Općina koja je pokazala da zna iskoristiti europska sredstva i sredstva resornih ministarstava

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
U sklopu programa održani su sportski susreti, moto party... Majstori kotlića natjecali su se u kuhanju čobanca

Nizom prigodnih sadržaja žitelji općine Staro Petrovo Selo proslavili su dan svoje općine. Bila je to prigoda za osvrt na sve učinjeno u protekloj godini te predstavljanje plana i programa rada za sljedeće razdoblje.

Općina Donji Andrijevci obilježila svoj dan Urednija naselja na dobrobit svih žitelja

Komunalna infrastruktura

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća istaknuto je kako je Staro Petrovo Selo izraslo u snažnu, stabilnu i modernu općinu koja itekako zna iskoristiti europska sredstva i sredstva resornih ministarstava. U posljednje dvije godine ostvareni su hvalevrijedni rezultati, pri čemu se općinsko čelništvo vodilo geslom da svaka generacija mora svoje zadatke riješiti, a ne ostavljati ih sljedećim generacijama. Posebna pozornost posvećena je gradnji komunalne infrastrukture na području cijele općine, a znatna sredstva uložena su i u objekte društvenog standarda.

– Danas možemo reći da općina Staro Petrovo Selo, svih 13 naselja i svi ovi mladi ljudi koji tu žive i rade čine jednu snagu, zajedništvo i konstantnu borbu za napredak na svim područjima ove općine. Općina je danas financijski stabilna, što nam olakšava put napretka – rekao je općinski načelnik Nikola Denis.

Sjednici je prisustvovao i brodsko-posavski župan Danijel Marušić koji je naglasio kako je u okviru programa Slavonija, Baranja i Srijem svim jedinicama lokalne samouprave ostavljena mogućnost povlačenja novca iz europskih fondova te kako je novom poreznom reformom svim gradovima i općinama porastao izvorni proračun.

Općina na zapadu županije proslavila svoj dan Okučani su imali težak put oporavka

Zabava uz Tarapana bend

– Općina Staro Petrovo Selo ubrzano se razvija. Drago mi je da je načelnik Denis zajedno sa svojim suradnicima shvatio važnost europskih projekata i da ide upravo u tom smjeru. Ova općina može biti primjer i drugim općinama kako treba raditi, kako povlačiti europska sredstva i kako se ustvari treba voditi općina – rekao je Marušić.

Javna priznanja i zahvalnice za velik doprinos gospodarskom, socijalnom i društveno-kulturnom razvoju općine dodijeljena su Matiji Paniću, Ferdi Hujberu, Stjepanu Krizmaniću, Ivici Oreškoviću, Vladi Radošiću i Nogometnom klubu Omladinac iz Vrbove.

U sklopu programa održani su sportski susreti, moto party... Majstori kotlića natjecali su se u kuhanju čobanca, mališani uživali u “Mačku u čizmama”, a svi zajedno dobro se zabavili uz tamburaše i Tarapana bend.

Obilježen Dan Općine Podstrana, blagdan svetog Ante Novu školu i sportsku dvoranu gradit ćemo kod zgrade Općine, na 9000 kvadrata