Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ŽUPAN VUKOVARSKO-SRIJEMSKI DAMIR DEKANIĆ

Općini Bošnjaci pomoć za poduzetničke zone

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
Bošnjaci imaju odličan projekt, a riječ je o Slavonskoj kući. Svaka naša općina trebala imati takav projekt jer tek umreženi i povezani mogu imati ekonomsku korist - istaknuo je župan Damir Dekanić

Radi upoznavanja sa situacijama na terenu i problemima s kojima se stanovnici susreću, župan Damir Dekanić posjetio je Općinu Bošnjaci, gdje ih je dočekao načelnik Općine Andrija Juzbašić. Na radnom sastanku Dekanić je upoznat s problemima za koje se nastojalo pronaći najbolje rješenje.

Razgovarali su i o projektima koji će doprinijeti razvoju i kvalitetnijem životu stanovnika na području Općine. Posebno je istaknuta 
nedavno otvorena Slavonska kuća i trg u središtu sela, a govorilo se o drugim projektima i potrebama u svrhu osiguravanja što boljih i kvalitetnijih uvjeta življenja.

Među njima je i cesta Bošnjaci – Otok, nedavno prekategorizirana u državnu cestu, a dijelom će je sufinancirati i Hrvatske šume s dva milijuna kuna u ovoj godini.

– Istaknuo bih da Bošnjaci imaju odličan projekt, a riječ je o Slavonskoj kući. Svaka naša općina trebala bi imati takav projekt, jer tek umreženi i povezani mogu imati ekonomsku korist. Uvrštavanjem u turističku ponudu takvi projekti upotpunili bi turističku turu i zainteresirali turiste. Nadam se kako će takvih u županiji biti još. Danas smo se upoznali s planovima za sljedeću godinu, a mi ćemo pokušati upravo u tim planovima vidjeti gdje je najveći i najbolji prostor da se pomogne, te na koji način se može vratiti uloženi novac – rekao je Dekanić.

Za cestu Bošnjaci – Otok kazao je kako vjeruje da će biti vrlo brzo završena, a bilo je riječi i o daljnjem gospodarskom  razvoju i stavljanju u funkciju poduzetničke zone u Bošnjacima, za što je Dekanić rekao kako će Županija pomoći u sklopu mogućnosti.

– U tijeku je ishođenje lokacijske dozvole za 45 hektara koje je Općina dobila u vlasništvo od države. Nakon toga pristupit ćemo ishođenju građevinske dozvole za gradnju komunalne infrastrukture za 24 hektara, i to u sedam faza – rekao je Juzbašić.