Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
DRAGOCJENA DONACIJA

Opremili smo igralište za više od 180 djece iz karlovačkih Zvončića

1/11
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Drago nam je što su naši mali prijatelj dobili uvjete kakve zaslužuju - kazao je Frane barbarić, predsjednik uprave HEP-a

Zahvaljujući projektu Večernjega lista “Ordinacija iz bajke” te glavnom partneru i donatoru, tvrtki HEP, karlovačka Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići dobila je nove sprave na igralištu.

440. rođendan grada Karlovca TRI TJEDNA ZABAVE Karlovac proslavio svoj 440. rođendan: Finale zaokruženo balom, vatrometom i Gibonnijem

Druženje s vršnjacima

– Djelujemo već devetu godinu, imamo i izdvojeno mjesto u Slunju, a k nama u Karlovac dolazi više od 180 mališana, od kojih 70-ak i nekoliko puta tjedno. I to iz Karlovačke, ali i svih drugih županija s kojima graničimo, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, pa i Krapinsko-zagorske. I često dolaze s braćom ili sestrama, a kako imamo malenu čekaonicu, počeli smo uređivati igralište u gradskom vrtu uz prostorije udruge. Neke smo sprave već nabavili, ali za dalje nismo imali novca. Budući da smo udruga, novac za sve što radimo, od terapijskih soba do igrališta, pa tako i za plaće osam zaposlenih terapeuta, osiguravamo projektima. Zato smo zahvalni Večernjaku i HEP-u na vrijednoj donaciji jer sada naša djeca mogu na igralištu provoditi vrijeme dok čekaju terapiju, družiti se međusobno, ali i s mališanima iz kvarta. To nam je i bila želja, da se na igralištu, koje služi cijeloj zajednici i trenutačno je jedino u kvartu, druže, razgovaraju i osnažuju – kazala je Snježana Čop, predsjednica Zvončića.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

I čim su nove sprave postavljene, pokazalo se koliko su korisne – mališani su uživali na klackalicama, ljuljačkama, u penjanju...

Djeca u udruzi imaju mogućnosti polaziti niz terapija, ovisno o tome što je potrebno, poput radne, senzorne, fizioterapije, a mogu dobiti i pomoć pri učenju.

sirena kao najsuvenir grada Karlovca Autorica Jelena Drakulić Draganjac osmislila simpatičnu ogrlicu

– Smisao je udruge pripremiti dijete za redovnu školu. No iznimno je važno i druženje mališana kroz igru, posebno vani, u zelenilu, gdje se socijaliziraju, a djeca s poteškoćama u razvoju mogu biti prihvaćena među vršnjacima. Zato nam je igralište posebno važno, gotovo dio terapije – rekla je Snježana Čop.

I Frane Barbarić, predsjednik uprave HEP-a, zadovoljan je projektom.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

– Sretni smo što smo i ove godine sudjelovali u akciji “Ordinacija iz bajke” i drago nam je što su naši mali prijatelji s teškoćama u razvoju dobili uvjete za igru i učenje kakve zaslužuju. Ujedno izražavam zahvalnost članovima udruge Zvončići, poštovanje prema stručnom osoblju i volonterima te snažnu podršku roditeljima i obiteljima djece uključene u program. Djeci, korisnicima programa, želim ispunjeno i bezbrižno odrastanje tijekom kojeg će steći vještine koje će im omogućiti da se aktivno uključe u društvo i svijet rada – kazao je Barbarić. Najavio je i da će HEP, kao glavni partner “Ordinacije iz bajke”, i nadalje podupirati ovakve projekte.

uspješna intervencija Djelatnici HEP-a spasili mladu rodu

Nikad nam nije teško pomoći

– Nikad nam nije teško pomoći najpotrebitijima. Gotovo puno desetljeće kroz program “Svjetlo na zajedničkom putu” podupiremo djelovanje udruga, ustanova i organizacija civilnog društva. Ove godine dali smo donacije za realizaciju 178 projekata, od kojih je više od pola humanitarnih i namijenjenih mladima. Kroz projekt “ZelEn” poboljšavamo energetsku učinkovitost i kvalitetu boravka djece u vrtićima i školama. Već 25 godina nagrađujemo najbolje mlade matematičare, fizičare i elektrotehničare. Sve to činimo jer vjerujemo da su djeca budućnost i najveće bogatstvo naše domovine – zaključio je F. Barbarić.