Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Investicija od 700 tisuća kuna

Orahovačkim vatrogascima u studenom novo vozilo

Foto: Radio Orahovica
Iz Grada su najavili da će ove godine u vatrogastvo uložiti oko 1,3 milijuna kuna

Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica u studenom će dobiti novo vatrogasno vozilo, piše portal Radio Orahovica. Potpisivanjem ugovora o financiranju to su potvrdili gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, predsjednik VZ-a Orahovica Mario Gubeljak i predsjednik DVD-a Orahovica Mato Orina.

Skrbit će o starima i nemoćnima Počela edukacija 30 žena za projekt pomoći u kući

Priča o kupnji novog vozila aktualna je dvije godine, a sada je napokon realizirana. Novo vozilo bit će financirano iz gradskog proračuna, a vrijednost investicije kreće se oko 700.000 kuna. Kupnjom vozila sigurnost građana, ali i vatrogasaca bit će podignuta na još višu razinu. Iz Grada su najavili da će ove godine u vatrogastvo uložiti oko 1,3 milijuna kuna.

– To su ogromna sredstva, ali ako je netko to zaslužio, onda su to orahovački vatrogasci. Novo vozilo sada će biti u vlasništvu DVD-a Orahovica. Ponosna sam na sve što smo učinili za vatrogastvo, a dano obećanje ovim potpisom ugovora ispunjavamo – rekla je gradonačelnica Petin.

Orahovački vatrogasci nisu krili zadovoljstvo.

– Želja nam se napokon ispunila. Kada smo dobili dozvolu da pronađemo predujam za kupnju kamiona, bili smo skeptični, no hvala Bogu gradonačelnica je obećanje ispunila. Kupnjom kamiona naši vatrogasci bit će još bolji i funkcionalniji – rekao je Mario Gubeljak, predsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica.

Treći malonogometni turnir u humanitarne svrhe Akcija koja je ujedinila Orahovicu: Dobri ljudi, sportaši i ugostitelji pomogli Marku