Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Skrbit će o starima i nemoćnima

Počela edukacija 30 žena za projekt pomoći u kući

Foto: Grad Orahovica
Nakon što prođu edukaciju, svaka od žena brinut će se o najmanje četiri korisnika

Počela je edukacija za gerontodomaćice za 30 žena s područja grada Orahovice. Edukacija se provodi u sklopu projekta “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice” u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Zaželi – Programa zapošljavanja žena.

Treći malonogometni turnir u humanitarne svrhe Akcija koja je ujedinila Orahovicu: Dobri ljudi, sportaši i ugostitelji pomogli Marku

Program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice provodi Pučko otvoreno učilište Slatina u trajanju od 160 sati konzultativno-instruktivne nastave.

Tijekom trajanja programa osposobljavanja polaznice će naučiti prepoznati i razlikovati potrebe osoba treće životne dobi, osposobit će se za primjenu odgovarajućih postupaka u održavanju osobne higijene, higijene i čišćenja stambenog prostora, odjeće i osobnih predmeta, kao i za obavljanje poslova u skladu s potrebama starijih osoba i uvjetima kućanstva. Nakon što prođu edukaciju, svaka od žena brinut će se o minimalno četiri korisnika.

Projekt je vrijedan 5,19 milijuna kuna i u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. godine.

Svrha projekta je zaposliti u lokalnoj zajednici te obrazovanjem i osposobljavanjem osnažiti i unaprijediti radni potencijal 30 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja. Ujedno će se pružanjem usluge pomoći i podrške potaknuti socijalna uključenost i povećati kvaliteta života 153 krajnja korisnika, starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. 

Na tri mjesta u Orahovici Postavljena stajališta za e-Bicikle Prvi Beer fest nadmašio očekivanja Orahovčani dva dana uživali u pivu, motorima, dobroj glazbi i zabavi