Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Energetska obnova

Osam milijuna kuna za škole sa 650 učenika

Foto: Međimurska županija
Uštede u toplinskoj energiji iznosit će 52 posto za školu u Macincu i čak 75 posto za školu u Vratišincu

U Osnovnoj školi Dr. Ivana Novaka u Macincu potpisani su ugovori o energetskoj obnovi škola u Macincu i Vratišincu. S izvođačem radova, tvrtkom Team gradnja iz Čakovca, ugovore su potpisali ravnatelji Božena Dogša i Željko Maček. Kako je istaknuto, škola u Macincu ove je godine proslavila 30 godina rada.

U OŠ Hodošan ulaže se pet milijuna kuna Započeo drugi krug energetske obnove škola

– Energetskom obnovom ostvarit ćemo veliku uštedu, a ušteđena sredstva iskoristit ćemo za obogaćivanje nastavnih sadržaja. Još 2006. sredstvima Međimurske županije kao osnivača dogradili smo školu, a sadašnja situacija ukazuje na to da će nam uskoro opet biti potrebna dogradnja kako bismo mogli ostvariti jednosmjensku nastavu– ističe ravnateljica škole s 400-tinjak učenika i 60 djece u programu predškole.

Načelnik općine Nedelišće Darko Dania napominje da je u Macincu prije dva i pol tjedna završio projekt energetske obnove sportskog doma. Direktor MENEA-e Alen Višnjić kaže da će obje škole biti u niskoenergetskom razredu B, a uštede u toplinskoj energiji iznosit će 52 posto u Macincu i čak 75 posto u Vratišincu. Radovi će trajati oko 150 dana.

Međimurje u osam godina posjetilo 11 delegacija iz najnapučenije države Kinesko-hrvatski industrijski park i međimurski proizvodi u Yanchengu

– Potpisujemo ugovore vrijedne gotovo osam milijuna kuna kojima se obnavljaju škole koje zajedno s predškolskim odgojem i područnom školom broje više od 650 učenika – naglasio je župan Matija Posavec i dodao da je dosad obnovljeno 11 osnovnih i pet srednjih škola, a sagrađene su i četiri školske dvorane.

– Ulaganja u obrazovanje u Međimurju premašuju iznos od 160 milijuna kuna, a prema najnovijem istraživanju, predvodnici smo u državi i po ulaganjima u sustav predškolskog odgoja – zaključio je. 

Jedinstveni u Hrvatskoj s projektom "Najbolje 'z Međimurja" Kupcima nude domaće namirnice bez posrednika i niže cijene