Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
DONACIJA VITEŠKOG REDA SVETOG JURJA

Osječkoj pedijatriji doniran pulsni oksimetar

KBC Osijek
Foto: Marko Mrkonjić/PIXELL
To je uređaj koji omogućava kontinuiran nadzor nad djetetom, vrlo je sofisticiran i daje vrlo korisne informacije o trenutačnom stanju vitalnih funkcija djeteta. Svakodnevno je potreban

Odjel pedijatrije osječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) dobio je pulsni oksimetar, uređaj za praćenje osnovnih vitalnih funkcija, donaciju viteškog Reda svetog Jurja, koji je predala predsjednica Dama svetog Jurja Annelise Hoffstadter.

okvirna sveukupna vrijednost investicije iznosi 54.000.000,00 kuna I. Gimnazija u Osijeku više nije san, nagodinu počinje gradnja

Kako je objasnio pedijatar Igor Berecki s Odjela intenzivnog liječenja djece na Klinici za pedijatriju, riječ je o transportnome pulsnom oksimetru za praćenje osnovnih vitalnih funkcija koji je prilagođen dječjoj dobi.

Po njegovim riječima, to je jedan od uređaja koji je pedijatriji potreban u praćenju vitalnih funkcija djece, posebice one koja se prevoze između dvaju bolničkih odjela, između odjela i operacijske dvorane ili njihova dužeg transporta, primjerice od Osijeka do Zagreba.

 - To je uređaj koji nam omogućava kontinuiran nadzor nad djetetom, vrlo je sofisticiran i daje vrlo korisne informacije o trenutačnom stanju vitalnih funkcija djeteta. On nam je svakodnevno potreban. Mi na pedijatriji imamo veći broj monitora koji su stacionirani uz krevet pacijenta, no u fazama transportiranja monitori kao što je ovaj, koji nisu veliki i imaju vlastiti akumulator, iznimno su nam korisni - rekao je Berecki.

u spomen braniteljima Prvo obilježavanje Dana obrane grada Osijeka