Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
MJERE POMOĆI LOKALNOM GOSPODARSTVU

Oslobođeni od naknade za gradske prostore

Duga Resa
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Grad će pomoći ugostiteljima i pri opremanju poluotvorenih terasa grijaćim objektima

Gradsko vijeće Grada Duge Rese na svojoj posljednjoj sjednici ove godine planira donijeti odluku o mjerama pomoći gospodarstvu Grada Duge Rese tijekom trajanja drugog vala epidemije bolesti COVID-19, a sve s ciljem pomoći i rasterećenja poduzetnika.

Grad Duga Resa u prosincu osigurao sredstva za najranjivije skupine; djecu i umirovljenike Umirovljenicima božićnice od 250 kuna, mališanima prigodni pokloni, ali i klizalište

Poduzetnicima s područja Grada Duge Rese kojima je odlukom Nacionalnog stožera zabranjen rad, uvodi se privremena obustava naplate naknade za korištenje javnih površina, zakupnina za poslovne prostore u vlasništvu Grada te komunalna naknada za poslovne prostore i građevinsko zemljište koje služi obavljanju ugostiteljske djelatnosti.

Također će se lokalnim gospodarstvenicima, ugostiteljima kojima je zabranjen rad pomoći i izravnom financijskom podrškom za opremanje poluotvorenih terasa grijaćim objektima. Gospodarstvenici će imati mogućnost podnijeti zahtjev za takvom vrstom pomoći.

BRŽI OPORAVAK Novska smanjuju prirez i druge poreze kako bi pomogli poduzetnicima

Cilj ovih mjera je pomoći poduzetnicima da što lakše prebrode vrijeme u kojem nisu u mogućnosti raditi zbog odluke Nacionalnog stožera, odnosno da im se troškovi svedu na minimum i bit će na snazi dok traje situacija u kojoj nisu u mogućnosti raditi.