Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Grad Duga Resa u prosincu osigurao sredstva za najranjivije skupine; djecu i umirovljenike

Umirovljenicima božićnice od 250 kuna, mališanima prigodni pokloni, ali i klizalište

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Iznos božićnice za umirovljenike povećan je za 50 kuna u odnosu na prijašnje godine

Osim već poznatih ulaganja u mlade, djecu i školarce, Grad Duga Resa umirovljenicima sa svog područja koji ostvaruju najnižu mirovinu isplatio je božićnice u iznosu od 250 kuna.

Otvoreno klizalište BESPLATNO I OTVORENO DO 7. SIJEČNJA Otvoreno klizalište jedinstveno u ovom dijelu Europe

Iznos božićnice povećan je za 50 kuna u odnosu na prijašnje godine, što će zasigurno pomoći umirovljenicima kako bi u vrijeme blagdana podmirili neke dodatne troškove.

Subvencija vrtića

Da o svojim najmanjim sugrađanima svake godine razmišlja gradonačelnik, dokazuje činjenica gradskog subvencioniranja cijene vrtića kojom Grad subvencionira cijenu za svako dijete, a subvencija se povećava s brojem djece u obitelji koja su polaznici gradskog vrtića.

ZAMJENICI GRADONAČELNIKA DUGE RESE POMAŽU DJECI I UČENICIMA Plaće dali za računala i dječja igrališta

U ovom mjesecu darivanja, o našim najmlađima i najpotrebitijima razmišljao je i Savjet mladih Grada Duge Rese i lokalne gradske udruge za djecu i mlade. U njihovoj organizaciji provedene su prigodne akcije pomoći djeci pa je tako skupljen pribor i radni materijal za školu i igru za korisnike Dječjeg doma, a održana je i prigodna donacijska podjela božićnih ukrasa koje su radili njihovi članovi.

Uz to, kako bi im uljepšao blagdane i ispunio praznike, Grad je i ove godine uredio klizalište u amfiteatru, jedno od najmodernijih u Europi po svjetlosnom uređenju, koje radi od kraja studenog i bit će otvoreno do kraja školskih praznika.

Pokazalo se kao puni pogodak, s obzirom na to da vlada veliki interes mališana za klizanje.

Projekt Grada Duge Rese treći je najbolji projekt u Europi Vatrogascima vrhunska oprema za spašavanje za poplava ili potresa

Nije problem poštivati epidemiološke mjere, paziti na broj klizača na ledu, nositi masku, jer zauzvrat, djeca uživaju u vožnji ledom i druženju s vršnjacima.

Natječaj za stipendije

Budući da zbog epidemioloških mjera nema drugih aktivnosti na otvorenom, šetnja gradom i klizanje, mališanima, ali i odraslima, puno znači kako bi se održao blagdanski ugođaj. Grad Duga Resa misli i na školarce i studente, tako da će, po usvajanju proračuna za iduću godinu, raspisati natječaj za dodjelu stipendija za učenike i studente kako bi im olakšao podmirivanje mjesečnih obveza u mjestu studiranja.