Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
RADNI SASTANAK ORGANIZACIJSKOG ODBORA MEĐUNARODNOG FESTIVALA "DANI MILKA KELEMENA''

Osniva se Institut za glazbu u Slatini

Foto: Robert Turkalj
Ravnatelj škole Antonijo Brzica i gradonačelnik Denis Ostrošić

U prostorijama Glazbene škole Milka Kelemena u Slatini održan je radni sastanak Organizacijskog odbora Međunarodnog festivala “Dani Milka Kelemena” na kojemu je podneseno izvješće s prošlogodišnjeg 26. festivala DMK, razgovaralo se o pripremama za ovogodišnji 27. festival, a jedna od tema bila je i osnivanje Instituta za suvremenu glazbu “Milko Kelemen”.

Službeno otvoren kolno-pješački most preko vodotoka Čađavice u Gornjem Miholjcu Mještani će od sada brže i sigurnije do škole, trgovine, autobusa...

O ovoj temi razgovaralo se i na sastanku održanom početkom ožujka u prostorima UNISON-a u Zagrebu, gdje je gradonačelnika Denisa Ostrošića, ravnatelja slatinske Glazbene škole i predsjednika Festivalskog odbora DMK Antonija Brzicu primio član Programskog vijeća DMK prof. Goran Končar. Sastanku su nazočili i predstavnici Hrvatskog društva skladatelja Antun Tomislav Šaban i Marija Saraga. Tom je prigodom dogovoreno osnivanje Instituta za suvremenu glazbu “Milko Kelemen”, o čemu su gradonačelnik Ostrošić i predsjednik Brzica izvijestili ostale članove Organizacijskog odbora.

Na spomenutom sastanku dogovoreno je da će se Institut registrirati u Slatini kao udruga građana, a smjernice i plan rada naznačio je još sam Milko Kelemen. Statut može biti načinjen po uzoru na neku od postojećih udruga, a uz osnivače na daljnjim će se sastancima odlučiti i o adresi sjedišta udruge. Dogovorene su i početne pripreme za Međunarodno natjecanje Milko Kelemen koje bi se po prvi puta trebalo održati 2024. godine i potom svake četiri godine. Struktura, program i pravilnici natjecanja pripremit će se u dogovoru s predsjedništvom HDS-a s čijim je predsjednikom Mladenom Tarbukom već dogovoren sastanak.

REKONSTRUKCIJA CESTE Uređenje županijske ceste Plesmo – Stara Subocka

– Uz Dane Milka Kelemena koje programski gradimo kao nacionalni festival imali bismo i “Institut” za projekte kroz godinu, odnosno radionice, seminare, međunarodne projekte, okrugle stolove…, te međunarodno natjecanje svake četiri godine – naveo je profesor Končar.