Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
RADNI SASTANAK

Osniva se Javna ustanova osoba s invaliditetom

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
Ministri Aladrović i Banožić podržali su osnivanje Javne ustanov

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić održao je radni sastanak s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem, na kojem je bilo riječi o osnivanju Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije. Pročelnik županijskog Upravnog odjela za pravne i opće poslove Marko Dikonić iznio je, na temelju zakonskih propisa, proces aktivnosti osnivanja Javne ustanove.

POMOĆ Iz pet slavonskih županija stigle svinje za farme na području Gline

Kako je istaknuto, osnivanje ove ustanove podržava Vukovarsko-srijemska županija, na čelu sa županom Galićem. Prema riječima Dikonića, u okviru djelatnosti koje će ova Javna ustanova promicati obuhvaćene su humanitarne aktivnosti, djelatnosti socijalnog poduzetništva i promicanje ostvarivanja prava osoba s invaliditetom. Korisnici ove Javne ustanove imat će mogućnost aktivno sudjelovati i izravno pridonijeti podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom svih životnih dobi. Na području najistočnije hrvatske županije živi velik broj invalida, kako onih koji su invaliditet zadobili na radnom mjestu ili u svakodnevnom životu tako i onih koji su invaliditet zadobili tijekom Domovinskog rata.

Ministar Aladrović rekao je da podržava osnivanje županijske Javne ustanove osoba s invaliditetom, kao i da se zalaže za funkcioniranje nove ustanove i daljnjeg pružanja pomoći korisnicima usluga. Sastanku za nazočili i ministar obrane Mario Banožić, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, kao i predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca.