Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Pazin

Osnovci tatama i djedovima čestitali Dan muškaraca

Osnovci obilježili Međunarodni dan muškaraca u Pazinu
1/6
Foto: Grad Pazin
Međunarodni dan muškaraca obilježava se s ciljem fokusiranja na zdravlje muškaraca i dječaka, poboljšanje odnosa među spolovima te promicanje njihove jednakosti. Prvi put je obilježen u Trinidadu i Tobagu 1999.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Pazina je u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin i Domskim bandom iz Motovuna 19. studenoga obilježilo Međunarodni dan muškaraca.

Festival palačinki Pazin Prijavite se na peti Festival palačinki

Međunarodni dan muškaraca obilježava se s ciljem fokusiranja na zdravlje muškaraca i dječaka, poboljšanje odnosa među spolovima te promicanje njihove jednakosti i isticanje pozitivnih muških uzora, njihovog doprinosa zajednici, obitelji, braku i očinskoj skrbi za djecu. 

Foto: Grad Pazin

Tim su povodom učenici II. i VIII. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin čitali poruke upućene očevima, djedovima, braći i prijateljima koje su ranije tijekom tjedna pripremali sa svojim nastavnicama. Porukama su prenijeli svoje osjećaje i razmišljanja o tome kako su im oni uzor te koliko im znače u njihovom svakodnevnom životu.

U ime Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Pazina prisutnima se obratila predsjednica Mirjana Galant koja je čestitavši muškarcima njihov dan, podsjetila  kako je obilježavanje tog dana uvedeno 1999. godine u državi Trinidad i Tobago, a danas se ono obilježava u više od 60 zemalja svijeta.

Foto: Grad Pazin

Povjerenstvo svojim aktivnostima nastoji doprinositi unaprjeđivanju ravnopravnosti među spolovima na području Grada Pazina, podizati svijest javnosti o potrebi stvaranja jednakih mogućnosti za muškarce i žene, potrebi zaštite od nasilja u obitelji te drugih oblika nasilja i dr. Istakla je da je studeni posvećen podizanju svijesti o malignim bolestima koje pogađaju muškarce te jačanju svijesti o zdravstvenim problemima muškaraca, njihovoj učestalosti, načinima liječenja i prevenciji.

Grad Pazin nastoji podržati sve aktivnosti koje doprinose očuvanju i unaprjeđenju zdravlja svojih sugrađana, pa tako i muškaraca, jer zdravlje je temeljno ljudsko pravo svakog čovjeka, a naš je cilj zdrava lokalna zajednica.

knjige knjige po promotivnim cijenama Sajam pazinske knjige ponovno okuplja istarske umjetnike Otkriveni arheološki nalazi na Forteci u Lindaru ispred crkve sv. Mohora i Fortunata Za vrijeme uobičajenih radova radnici pronašli arheološke nalaze