Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
knjige po promotivnim cijenama

Sajam pazinske knjige ponovno okuplja istarske umjetnike

knjige
Foto: Photo by Christin Hume on Unsplash
Sajam će se održati 25. listopada, u vremenu od 10.00 do 17.00 sati u holu Spomen doma

Grad Pazin i ove godine, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu i drugim pazinskim izdavačima priprema deveti "Sajam pazinske knjige" – izložbeno-prodajni sajam knjiga pazinskih izdavača i autora. Sajam će se održati 25. listopada, u vremenu od 10.00 do 17.00 sati u holu Spomen doma.

Manifestacija je obzirom na broj godina održavanja već tradicionalna, mada je ove godine novo to što je vremenski uklopljena u aktivnosti Mjeseca knjige, u kojem će i pazinski izdavači imati priliku građanima Pazina i široj čitateljskoj publici predstaviti i ponuditi na prodaju, po promotivnim cijenama, svoja novija i nešto starija izdanja knjiga, kojih ni ove godine ne nedostaje.

Sanacija zvonika u Pazinu turistički atraktivniji Nastavljaju se radovi na zvoniku crkve sv. Nikole iz 17. stoljeća

I ovogodišnjim Sajmom, želimo građanima što potpunije predstaviti najnoviju produkciju knjiga pazinskih autora i izdavača, kao i knjiga koje su tematikom vezane za naš grad.

Osim što će posjetitelji iz prve ruke moći dobiti željene informacije o izdanjima, knjigama, izdavačima, izložena izdanja bit će na prodaju, a za sve zainteresirane bit će predstavljena najnovija izdanja pazinskih izdavača.

Uz svečano otvorenje u 10.30 sati, pripremamo kratki prigodni program. Odmah nakon toga, u jutarnjem od 10.40 do 13.00 te u popodnevnom terminu od 15.00 do 17.00 sati predstavit će se autori i izdavači.

Na početku programa Danijel Načinović će predstaviti svoju novu zbirku pjesama na talijanskom jeziku, simboličnog naziva Lo Schiavone, u izdanju Josipa Turčinovića d.o.o. Pazin.

Zatim će David Ivić i Željko Mrak predstaviti dva nova izdanja pazinskog ogranka Matice hrvatske, vrijednu knjigu za izučavanje lokalne povijesti, autora Mate Krizmana Istra od talijanske okupacije 1918. do Londonskog memoranduma 1954. i knjigu Snaga ljubavi, mlade autorice Nikoline Sirotić.

Pazin Pazin Održan 6. Festival „Sporta i glazbe“

Za kraj jutarnjeg programa predvidjeli smo predstavljanje projekta Knjiga pod ruku, put pod noge Gradske knjižnice Pazin.

U popodnevnom programu kratkom će prezentacijom svoj rad predstaviti Državni arhiv u Pazinu, dok će Muzej Grada Pazina predstaviti svoj katalog izložbe posvećene 20. godišnjici Muzeja, naslova Sve naše zbirke.

Izdavač Josip Turčinović predstavit će nam se još jednim izdanjem i to knjigom Kapelice na žminjštini, autorice Nele Peteh, koju će predstaviti Nada Galant, vlč. Jordan Rovis i Marija Ivetić. I za kraj će nam pazinski autori Gorana Družeta i Dalen Belić te urednik zbirke Mirko Grdinić predstaviti zbirku Festivala fantastične književnosti, koja nosi naslov Pazinske priče.

Na sajmu očekujemo sudjelovanje sljedećih izdavača: Državnog arhiva u Pazinu, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Gradske knjižnice Pazin, Grada Pazina, "Josip Turčinović" d.o.o., Katedre čakavskoga sabora Pazin, Matice hrvatske Ogranka Pazin, Muzeja grada Pazina i Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu.

Međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji Pazin od 10. do 14. rujna Treći Međunarodni festival slikovnice