Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Pazin

Održan 6. Festival „Sporta i glazbe“

Pazin
Foto: Grad Pazin
Natjecatelji su se okušali u četiri discipline: bacanju lopte u koš, gađanju kolutovima, rušenju čunjeva (visećoj kuglani) te igranju pikada

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin organiziralo je sada već tradicionalni 6. Festival „Sport i glazba“ na kojem je sudjelovalo pedesetak članova Društva osoba s tjelesnim invaliditetom iz Pazina, Rovinja i Buzeta, korisnice Dnevnog boravka za starije osobe Pazin te korisnici Doma za odrasle osobe Motovun, priopćili su iz Grada Pazina.

Valter Flego Novac EU U Istru stiže 32 milijuna kuna

Cilj ovog festivala je da se osobe s invaliditetom s različitim stupnjem i vrstom invaliditeta uključe u sportsko-rekreativne aktivnosti, razmjene svoja životna iskustva, da kroz rekreaciju budu što zdraviji i pokretniji, da se podigne kvaliteta njihova života te da se uspješno integriraju  u sportski i društveni život zajednice u kojoj žive.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin Patricije Hrvatin svim prisutnim sudionicima Festivala obratio se gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić. Istaknuo je kako je jedna od vrijednosti koju Grad Pazin potiče i koja je definirana u  Strategiji razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina 2017. – 2021., dostupnost  Sporta za sve. Pritom je iskazao zadovoljstvo održavanjem ovog Festivala sporta i rekreacije koji je namijenjen osobama s invaliditetom, a koji Grad Pazin podržava već po 6. put.

Međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji Pazin od 10. do 14. rujna Treći Međunarodni festival slikovnice

Nakon iskazane želje za uspješno natjecanje i lijepo zajedničko druženje simboličnim rušenjem čunjeva na visećoj kuglani Festival su zajedno otvorili Gradonačelnik i predsjednica DOSTI-a Pazin.

Natjecatelji su se potom okušali u četiri discipline: bacanju lopte u koš, gađanju kolutovima, rušenju čunjeva (visećoj kuglani) te igranju pikada. Na kraju sportskog dijela programa, najvještijim sudionicima iz svake discipline podijeljene su medalje za osvojena prva tri mjesta.

Nakon službenog natjecanja uslijedio je zajednički ručak uz veselo druženje i pjesme Domskog banda iz Doma za odrasle osobe Motovun.

Instalater grijanja jedno je od deficitarnih zanimanja Stipendija Za deficitarna zanimanja učeniku do 9000 kuna