Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Pazin od 10. do 14. rujna

Treći Međunarodni festival slikovnice

Međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji
Foto: Grad Pazin
U petodnevnom druženju namijenjenom i širokoj publici i struci, i djeci i odraslima, bit će održan velik broj književnih programa, likovnih radionica, performansa, izložbi i predstava

Treći međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održat će se u Pazinu od 10. do 14. rujna, a dio festivalskog programa odvijat će se i u Trstu, Kopru, Umagu, Novigradu, Lupoglavu, Karojbi i Cerovlju, priopćili su iz gradske uprave.

Pomoćnici u nastavi Pazin Završena edukacija za pomoćnike u nastavi

U petodnevnom druženju namijenjenom i širokoj publici i struci, i djeci i odraslima, bit će održan velik broj književnih programa, likovnih radionica, performansa, izložbi i predstava. U popodnevnom uličnom programu, Petrica Kerempuh i Gospođa Balada predstavljat će prolaznicima slikovnice i njihove autore. Održat će se i akcija „Slikovnica u izlogu“ o kojoj će više riječi biti tijekom Festivala.

Želja udruge Knjiga u centru iz Zagreba i Gradske knjižnice Pazin koji organiziraju Festival, jest popularizirati slikovnicu i njezine autore te od Pazina napraviti svjetski centar slikovnice u koji će jednom godišnje dolaziti umjetnici i ljubitelji ovog visokovrijednog književnog žanra.

Nakon prve dvije festivalske godine u kojima je više od 3000 posjetitelja pratilo više od 50 festivalskih programa, nakon gostiju iz Kine, Irana, Austrije, Litve i Njemačke, ovogodišnji Festival predstavit će pisce, ilustratore, pripovjedače i nakladnice iz Venezuele, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Lutkarska predstava u Metkoviću Metkovsko ljeto Splićani još jednom oduševili najmlađe

Uz programe za djecu i mlade na kojima će nastupiti Jana Bauer, Saša Krnic, Urška Bonin, Patricio Alejandro Aguero, Suzana Dedić, Ljiljana Marinković, Dejan Begović, Melita Rundek, Silvija Šesto, Sanja Pribić, Vanda Čižmek, Igor Baksa, Nikolina Manojlović Vračar, Irena Zelena, Ivana Šaronja Stojak, Veseljko Stojak, Tatjana Jambrišak, Zoran Pongrašić, Snježana Berak, Igor Baksa, Marina Marušić, Paula Jurman, Višnja Levak, Nataša Dragoja,  u večernjim satima autori Franjo Anžlovar, Štef Bartolić, Silvija Šesto, Darko Macan i Zoran Pongrašić predstavit će  novopokrenutu biblioteku slikovnica (samo) za odrasle VRATA U PODRUM.

U okviru Međunarodnog festivala slikovnice Ovca u kutiji održat će se i jednodnevni stručni seminar Od ideje do slikovnice/Od slikovnice do art terapije te dvije radionice za odraslu publiku: Kako se piše slikovnica, književnice Ane Đokić i Slikovnica kao art terapija, psihoterapeuta Ivana Baruna. Broj mjesta na radionicama je ograničen. Prijave na email: festivalovcaukutiji@gmail.com.

Radionice u Dugom Selu Završene besplatne ljetne igraonice u Dugom Selu Djeca lovila ribu i iskusila život u prirodi

Treći međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održava se pod pokroviteljstvom Grada Pazina, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zajednice nakladnika.

Partneri Festivala: Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, Kazališni Epicentar,  Hrvatsko čitateljsko društvo, Društvo „Naša djeca“ Pazin, Društvo likovnih stvaratelja Pazin, Gradska knjižnica Novigrad, Gradska knjižnica Umag,  Pučko otvoreno učilište u Pazinu, Knjižnica Kopar, Muzej grada Pazina, Etnografski muzej Istre – Museo Etnografico dell’ Istria, Kreativni centar, Ibis grafika, Studio Moderna, Pučko otvoreno učilište “Ante Babić” Umag.

Bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra Bolnica za kronične bolesti dječje dobi Ivana (10) svake se godine vraća tamo gdje su joj svi ‘mama i tata’