Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Stipendija

Za deficitarna zanimanja učeniku do 9000 kuna

Instalater grijanja jedno je od deficitarnih zanimanja
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva iznose 18,000.000 kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz nacionalnih sredstava

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2018. godinu na koji će se zainteresirani moći javiti u periodu od 1. 9. do 31. 10. 2018. godine. Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica, priopćili su iz grada Pazina.

Pomoćnici u nastavi Pazin Završena edukacija za pomoćnike u nastavi

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva iznose 18,000.000 kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz nacionalnih sredstava. Ukupni iznos potpore koja se može dodijeliti je 9000 kuna po učeniku, za školsku godinu 2018./2019. (od 01. 09. 2018. do 31. 08. 2019. godine).

Potpore se odobravaju za stipendiranje učenika koji se u školskoj godini 2018./2019. u srednjim školama obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO), koja su ovim Projektom određena kao deficitarna: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, limar, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, obućar, pekar, plinoinstalater, slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar. Potpora se može dodijeliti i za druga zanimanja iz sustava vezanih obrta koja se izvode po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) ako ih je područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredila kao deficitarna. 

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1. 9. 2018. do 19. 10. 2018. godine na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis tražene dokumentacije, dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo.

Stipendije u Vukovaru Grad koji pomaže svojim sugrađanima u školovanju Stipendije za 27 izvrsnih studenata