Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Tržnica ponovno radi

Otvoren i zeleni dio tržnice

Foto: Branimir Bradarić
Svaki od stolova ograđen je prozirnim najlonom koji se nalazi između prodavača i kupaca

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH, a na zadovoljstvo svih kupaca i poljoprivrednika, Gradska tržnica Vukovar od četvrtka, 9. travnja 2020. ponovno je otvorila svoja vrata. Radno vrijeme Gradske tržnica bilo je od 8 do 14 sati, a kupcima je otvoren i njen zeleni dio.

Turizam Na autocesti A5 postavljena turistička ploča

Prema navodima iz Grada, na više od 3000 kvadratnih metara, kojima se proteže Gradska tržnica Vukovar, uspostavljena je posebna regulacija rada uz dodatne mjere zaštite i fizičkog distanciranja te su osigurana dezinfekcijska sredstva za sve djelatnike i posjetitelje. Naime, svaki od stolova je ograđen prozirnim najlonom koji se nalazi između prodavača i kupaca. Koriste se i zaštitne rukavice. U unutarnji dio tržnice ulazi se kontrolirano, odnosno po nekoliko kupaca. Na ulazu je obavezna dezinfekcija ruku.

– Osluškujući glas naših poljoprivrednika i sugrađana, promišljali smo i pronašli način za nastavak rada tržnice kako bi domaći proizvodi mogli biti plasirani na lokalno tržište, za čime postoji velika potreba, posebice u Velikome tjednu. Naši sugrađani naprosto vape za domaćom hranom na kakvu su navikli. Svi smo jedva čekali proljeće i poljoprivredne proizvode.

unatoč epidemiji Radovi u gradu i dalje idu

Naravno, uvažavamo i naše poljoprivredne proizvođače kojima je tržnica prilika za prodaju plodova svoga rada te se nadamo da će se tržnice uskoro otvoriti – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Gradske vlasti i dalje pozivaju na pojačani oprez i pažnju tijekom kupnje te napominju kako otvaranje tržnice nije znak popuštanja mjera i opuštanja.