Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu

Otvoreno pet modernih 
soba s TV-om i internetom u kojima možete imati i pratnju

Foto: Zadarska županija
Županija kao osnivač kontinuirano ulaže u svoje zdravstvene ustanove, pa tako i u ovu bolnicu koja ima tradiciju dugu više od 80 godina, a za vrijeme rata bila je i ratna bolnica, pa je iznimno važna za cijelo područje, rekao je Mršić

U Specijalnog bolnici za ortopediju u Biogradu otvoreno je pet novouređenih soba iz nadstandarda zdravstvene zaštite, u kojima će moći boraviti pokretljiviji pacijenti uz određenu nadoplatu. Riječ je o modernim sobama opremljenim TV-om i internetom s mogućnošću boravka osobe koja je u pratnji pacijenta.

U Zadru održan 15. međunarodni stručni skup „Naš pogled u budućnost“ ‘U posljednjih 10 godina broj zaposlenih osoba s invaliditetom stalno raste’

Nadoplata 495 kuna po danu

– Opremanje ovih pet jedinica smatramo začetkom zdravstvenog turizma. Tu uz nadoplatu mogu boraviti osiguranici, a smisao ulaganja je razvoj bolnice, razvoj zdravstvenog turizma i dugoročna financijska održivost. Sobe su namijenjene pacijentima koji su pokretljiviji i traže visok standard zdravstvene skrbi. Budući da je kadar angažiran u drugim odjelima, ovdje možemo izdvojiti manji dio kadra. Ovamo može doći svaki korisnik zdravstvene zaštite uz nadoplatu koja je 495 kn po danu. Postoji i mogućnost korištenja posebne prehrane uz nadoplatu, ali i boravka osobe u pratnji pacijenta ako zdravstveno stanje pacijenta to traži – rekao je ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju Biograd Andrija Marcelić te istaknuo da je vrijednost investicije bez PDV-a oko milijun kuna.

Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo je da Županija, kao osnivač, kontinuirano ulaže u svoje zdravstvene ustanove pa tako i u Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd na Moru koja ima tradiciju dugu više od 80 godina, za vrijeme rata bila je i ratna bolnica, pa je iznimno važna za cijelu županiju, grad Biograd i okolne općine.

Održan 16. kolegij župana Većina županijskih ustanova i agencija poslovala je u plusu

– Županija stalno ulaže u Ortopedsku bolnicu, tako je bilo u prošlosti, a tako će biti i u budućnosti. Ovo je početak zdravstvenog turizma, kao što znate idejni projekt za zdravstveni centar je napravljen, međutim nitko se nije javio na natječaj. Siguran sam da će u budućnosti morati doći do nekih modifikacija tog projekta kako bi došlo do realizacije – rekao je Šime Mršić i demantirao nedavne medijske napise o gašenju specijalne bolnice i prodaji zemljišta.

Projekt barokomore

Predsjednik upravnog vijeća ortopedske bolnice i gradonačelnik Grada Biograda Ivan Knez također je naglasio da je uređenjem novih 5 soba započeo razvoj zdravstvenog turizma, ali naglasio da postoje još neki projekti poput uređenja barokomore. Na novinarski upit oko postojećeg duga bolnice Knez je istaknuo kako je neosporno da u cijeloj Hrvatskoj sustav zdravstva ne funkcionira, sve bolnice su u dugovima, no taj problem ne može riješiti ni ravnatelj ni župan, nego jedino Vlada Republike Hrvatske odnosno Ministarstvo zdravlja.

župan Longin se pohvalio ‘Broj zaposlenih u županiji raste cijelu godinu, ne samo ljeti’