Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
župan Longin se pohvalio

‘Broj zaposlenih u županiji raste cijelu godinu, ne samo ljeti’

Foto: Zadarska županija
Zadarski gradonačelnik Branko Dukić izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom za gradnju kanalizacijskog sustava “Aglomeracija Zadar – Petrčane” koji omogućava da se sadašnjih 70 posto stanovnika u Zadru priključenih u sustav kanalizacijske infrastrukture poveća na 90 posto

Zadarski župan Božidar Longin zahvalio je Vladi RH što je Zadar bio grad-domaćin njezina radnog sastanka, a jedna od najuspješnijih hrvatskih županija dobila je priliku da pokaže svoje razvojne projekte.

DORY Nastavlja se projekt uzgoja dagnji

– Bila je to prigoda i da se pohvalimo rekordnim brojem zaposlenih, a posebno je važno da bilježimo porast broja zaposlenih u kontinuitetu i to gotovo pet posto tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnim mjesecima. Zadovoljni smo fiskalnom i funkcionalnom decentralizacijom koju je ova Vlada donijela. U ove tri godine zajedničkih sastanaka Vlade i Hrvatske zajednice županija ostvarili smo pravi partnerski odnos – kazao je Longin te ustvrdio da su se ovakvi sastanci tijekom protekle dvije godine u Zadarskoj županiji nastojali preslikati i na lokalnu razinu.

– Tako smo, kroz redovne radne sastanke s načelnicima i gradonačelnicima, došli do brojnih zajedničkih projekata, s ciljem da kao jedinice lokalne i regionalne samouprave ostvarimo aktivnosti koje su u skladu s potrebama naših stanovnika i lokalne zajednice – istaknuo je župan Longin.

OŠ Vladimira Nazora Škabrnja Zgrada sagrađena 1971. u čijim klupama sjedi 200 učenika kreće u temeljitu obnovu

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom za gradnju kanalizacijskog sustava “Aglomeracija Zadar – Petrčane” koji omogućava da se sadašnjih 70 posto stanovnika u Zadru priključenih u sustav kanalizacijske infrastrukture poveća na 90 posto.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninske, župan Goran Pauk istaknuo je važnost redovitih sastanaka lokalne i regionalne razine vlasti s nacionalnom, podsjećajući kako je upravo zahvaljujući inputima s „terena“ učinjeno nekoliko velikih koraka.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je da se pozitivne promjene u regionalnom razvoju ogledaju u nekoliko aspekata – intenzivnom dijalogu i partnerstvu s lokalnom i regionalnom samoupravom, zakonskim propisima kojima je ojačana funkcionalna decentralizacija te fiskalnoj decentralizaciji koja omogućava bolju apsorpciju europskih sredstava. Zahvaljujući međusobnoj podršci u apliciranju na europske projekte, Hrvatska je, istaknuo je, na gotovo 70 posto ugovorenih sredstava iz trenutačne financijske omotnice.

Održana završna radionica u sklopu projekta ForBioEnergy Problemi uočeni, a stigla i rješenja za korištenje biomase