Copanjek, knedle od jabuka, goveđa juha, krpice sa zeljem, ovo je samo mali dio jelovnika restorana s područja Zagrebačke županije, nositelja standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja, u kojima se od 17. studenoga do 2. prosinca ove godine održavaju nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije.
U navedenom razdoblju moći će se uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima zagrebačkoga kraja u sljedećim restoranima – Babriga Bistro & Catering, Vinogradarska kuća Braje, Krčma Gabreku 1929 Samobor, Restoran Ivančić, Mon Ami, Hotel Princess, Restoran Samoborska klet, Seoski Turizam "Stara Preša", Izletište Suhina i Vina Kos – Jurišić.
Inače, nacionalne Dane Okusa hrvatske tradicije zajedno organizira 12 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a u projekt je uključeno više od sto ugostiteljskih objekata. Predstavljanje ovogodišnje ponude restorana održano je u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije, a tom prigodom dodijeljene su i oznake standarda Okusi hrvatske tradicije novim ugostiteljskim objektima, među kojima je Kavana Livadić s područja Zagrebačke županije.
– S velikim zadovoljstvom i ponosom, kao domaćin četvrtih Dana okusa hrvatske tradicije, Turistička zajednica Zagrebačke županija ističe kulturno i gastronomsko bogatstvo našeg kraja. Očekujemo da će mirisi i okusi naše tradicije pružiti posjetiteljima ne samo gastronomski užitak već i jedinstveno kulturno iskustvo koje oslikava autentičnost kuhinje Zagrebačke županije – rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.