Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osječko-baranjska županija nagradila 12 prijedloga

Pametni stol Woodesk najbolja je poduzetnička ideja u županiji

1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Prva nagrada iznosi 15.000 kuna, druga 10.000 kuna, treća 7000 kuna, a ostalih devet nagrada po 3000 kuna. Ukupni nagradni fond iznosio je 59.000 kuna

Najbolji prijedlog na natječaju “Najbolja poduzetnička ideja” Osječko-baranjske županije ove je godine pripremio Dražen Raos, vlasnik obrta za stolarske usluge Wood Company iz Sarvaša. Riječ je o pametnom stolu Woodesk, koji ima različite mogućnosti korištenja, od uobičajene namjene za objed do korištenja interneta.

Nakon natječaja stručno povjerenstvo Osječko-baranjske županije odabralo je 12 najboljih prijedloga. Prva nagrada iznosi 15.000 kuna, druga 10.000 kuna, treća 7000 kuna, a ostalih devet nagrada po 3000 kuna. Ukupni nagradni fond iznosio je 59.000 kuna. Uz Raosa autori najboljih ideja su Marko Rešetar Rudić iz tvrtke Asempo d.o.o. Osijek za ideju punionice za električne romobile, zatim Sanda Duk Pritišanac iz Belišća za društvenu igru za promicanje poduzetništva Likvidatory, Ilija iz Osijeka za inOsijek AR, Danijel Krišto iz Osijeka za Low power data logger, Karlo Filipović iz Bilja za Trening i Ja, Ervin Hoffmann iz Osijeka za napredni tragač za mačke, Marija Požgaj iz Osijeka za Oluju kreativnih ideja, Kornelija Sabolek iz Donjeg Miholjca za interaktivni cvjetni atelje, Dario Kovačević iz Čepina za Achater, Lidija Bilbija iz Osijeka za dnevnog asistenta digitalnog okruženja pod nazivom Dado te Ana Crnčan iz Marijanaca za ideju Zaboravljenim cestama.

– Gospodarstvo naše županije zadnjih godina ide uzlaznom putanjom, a županija nastoji u suradnji s poduzetnicima stvoriti sigurno okruženje za razvoj poduzetništva – rekao je dožupan Mato Lukić prilikom uručenja nagrada. Zahvalio je tvrtkama Osijek-Koteks, Cesting, Nexe i Vuka te HGK Županijskoj komori Osijek i Slatinskoj banci koje su, uz županiju, osigurale sredstva za nagrade. 

Osigurano 169.885 eura Županija dodijela stipendije za 100 učenika i 65 studenata ZAVRŠNI RADOVI Gospodarski centar OBŽ-a za snažniji razvoj istoka Hrvatske Projekt vrijedan više od 34 milijuna eura Počela gradnja terminala za rasute terete u riječnoj luci Osijek