Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Župan predao ključeve sanitetskih vozila

Pauk: Hitna sad ima 18 vozila koja su u prosjeku stara 5,3 godine

Šibensko-kninska županija
Foto: Šibensko-kninska županija
Oba vozila opremljena su s dva defibrilatora, dva respiratora, dva aspiratora i dva AVD-a

– Župan Goran Pauk predao je ključeve dva nova sanitetska vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću. Riječ je o vozilima marke Ford Transit i Ford Transit Custom ukupne vrijednosti 737.500 kn koja će biti smještena u ispostave Tisno i Primošten.

Reforme Pauk: Preuzimanjem poslova državne uprave jača se regionalna samouprava

– Kada je 2012. formiran Zavod za hitnu medicinu, županija je dobila prvih sedam vozila koja su financirali Europska banka, Zavod za hitnu medicinu i Ministarstvo zdravstva. Nabavom po nekoliko vozila svake godine došli smo do toga da danas imamo suvremeni i novi vozni park za područje cijele županije te da svaka ispostava u našoj županiji ima dva vozila hitne medicinske pomoći. Vozni park trenutačno broji 18 vozila, a prosječna starost vozila je 5,3 godine što predstavlja jedan od najmlađih voznih parkova hitne medicinske službe u Hrvatskoj – istaknuo je župan Pauk.

– Vozila su potpuno financirana iz decentraliziranih sredstava Županije, dok je medicinska oprema vozila financirana dijelom iz vlastitih sredstava Zavoda, a dijelom iz decentraliziranih sredstava Županije, izvijestili su nas iz Šibensko-kninske županije.

UNAPREĐENJE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE Grad plaća dodatni tim hitne da bi 'u pogonu' uvijek bila dva liječnika

– Oba vozila potpuno zadovoljavaju sve standarde hitne medicinske službe koji su trenutačno na snazi te su opremljena potrebnom medicinskom opremom: s dva defibrilatora, dva respiratora, dva aspiratora i dva AVD-a ukupne vrijednosti 500.463 kn od čega je 349.570 kn financirano iz decentraliziranih sredstava Županije, a 150.893 kn iz vlastitih sredstava Zavoda – kazao je Tomislav Jukić naglasivši da im ova vozila puno znače jer su ona osnovno sredstvo rada Zavoda.