Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Održana svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu dana Grada Garešnice

Paušal za iznajmljivače u turizmu 210 kuna

Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Sjednica Gradskog vijeća imala je radni, ali i svečani karakter

Prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Garešnice održana je prošlog četvrtka, 17. siječnja. Vodio ju je predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević, a iako radna, sjednica je imala i svečani karakter. Naime, sazvana je na dan koji se obilježava kao Dan Grada Garešnice.

GAREŠNICA dan grada se više ne slavi 17. siječnja, ali sportska događanja ostaju U siječnju šahovski, teniski, malonogometni turnir

Tim povodom gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija na početku sjednice govorio je o povijesti grada i odluci Hrvatskog sabora od 17. siječnja 1997. godine kojom je Garešnica dobila status grada, a istom prigodom prisjetio se i međunarodnog priznanja Hrvatske 15. siječnja 1992. godine.

Također se osvrnuo na najvažnije gradske projekte provedene u posljednjih nekoliko godina te upoznao vijećnike s projektima koji se trenutačno provode i s onima čija će realizacija tek uslijediti. U nastavku sjednice donesena je odluka o proširenju prava iz socijalne skrbi, raspravljalo se o sustavu civilne zaštite, a na popis nerazvrstanih cesta o kojima brigu vodi Grad Garešnica pridodano je novih šest kilometara cesta koje je Gradu ustupila Županijska uprava za ceste.

Osim toga, donesena je i nova Odluka o komunalnoj naknadi kojom su u prvu gradsku zonu ušle garešnička Lovrakova i Radnička ulica. Također, složili su se i o Odluci o komunalnom doprinosu te je određena visina paušalnog poreza za iznajmljivanje i smještaj u turizmu u godišnjem iznosu od 210 kuna po krevetu. Sjednica je završila podnošenjem izvješća o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Garešnice za prošlu godinu.

Konji prva godina rada konjičkog kluba garić Žele se natjecati i u dresurnom jahanju Garešnica Garešnica Kod Autobusnog kolodvora gradit će se prvi rotor