Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Tradicionalni izlet

Pedesetak članova UDDK Vir uživalo u Gorskom kotaru

Foto: Općina Vir
Darivatelji krvi počastili su se izletom, a već planiraju i novu humanitarnu akciju, prikupljanje hrane za siromašne

Općina Fužine, kaubojski gradić Roswell, špilja Vrelo i Bajersko jezero na krajnjem sjeveru Gorskog kotara bile su destinacije koje je tijekom dvodnevnog izleta posjetilo pedesetak članova Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir. Riječ je o tradicionalnom jesenskom izletu virskih darivatelja, kojim se članovi i simpatizeri UDDK-a još od 2015. godine nagrađuju za posvećeni rad i nesebično djelovanje.

Vir je šesti u rujnu i sedmi u Hrvatskoj nakon devet turističkih mjeseci Najbolji turistički rezultati u posezonskom rujnu i vrhunski podaci za cijelu turističku godinu

– Svi smo prezadovoljni izletom. Zaključili smo jedan dio godine i dosadašnje djelovanje pa se možemo prepustiti novim obavezama – kaže predsjednik virskog UDDK-a Goran Vicković.

Tako se UDDK Vir već počeo pripremati za posljednju ovogodišnju akciju darivanja krvi koja će održati 16. prosinca, a dotad će Virani organizirati i prikupljanje kućnih potrepština te pomoći u hrani za korisnike pučke kuhinje Caritasa Zadarske nadbiskupije.

– Na našu inicijativu ove ćemo godine prikupljati sredstva s našim susjedima, darivateljima krvi iz Vrsi i Privlake – napominje predsjednik Vicković.

Prvenstvo u ribolovu Srebrni Roko Begonja i Tamara Čavrag ispisali virsku udičarsku povijest

Akcija prikupljanja potrepština za korisnike pučke kuhinje u Zadru održat će se od 3. do 11. prosinca, a sve će se donacije građana prikupljati u dvorani župnog ureda Župe svetog Jurja u Viru.

– Zahvaljujem virskom župniku don Juri Zuboviću na ustupanju župne dvorane. Tamo će tijekom akcije uvijek biti netko od naših članova i prikupljati donacije – još je dodao Vicković.