Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
U prva tri mjeseca 2024.

Plaće na području županije porasle 16,4 posto

Poduzetnici u VPŽ
Foto: Kristijan Toplak

Područje Virovitičko-podravske županije bilježi jedno od najvećih povećanja neto plaća u Hrvatskoj u razdoblju od siječnja do ožujka 2024.

U odnosu na isto razdoblje lani, plaće su na ovom području porasle 16,4 posto. Gledali se samo ožujak ove godine, u odnosu na ožujak 2023., tada je rast plaća u Virovitičko-podravskoj županiji i izraženiji te iznosi 19,7 posto. Podaci su to Državnog zavoda za statistiku.

– Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u prvom tromjesečju 2024. u odnosu na isto razdoblje 2023. u Virovitičko-podravskoj županiji porasla je 16,4 posto. Brojni su pozitivni pomaci na području Virovitičko-podravske županije pa ovi podaci ne čude. Po broju novih obrtnika, gledajući statistiku "po glavi stanovnika", u vrhu smo Hrvatske. Bilježimo sve veći broj novootvorenih tvrtki, a Virovitičko-podravska županija, osim što u potpunosti financira smještaj poduzetnika početnika u našim poduzetničkim inkubatorima u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači, brojnim mjerama stvara pozitivnu poduzetničku klimu na našem području. Primjerice, prošlog tjedna smo našim poljoprivrednicima i poduzetnicima dodijelili 285.000 eura bespovratne županijske potpore, to je najviše do sada, a svake godine izdvajat ćemo još i više – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Inače, najveći rast prosječnih neto plaća u prva tri mjeseca 2024., u usporedbi s lanjskim razdobljem, bio je u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Novac za udruge Ugovori za potpore Brojne i vrijedne udruge bogatstvo su županije Županijske potpore virovitičko-podravska županija Za 157 obrtnika, poljoprivrednika i poduzetnika 285.000 eura potpora Potpore za turističke zajednice Potpisani ugovori vrijedni više od 160 tisuća eura Sredstva za projekte lokalnih turističkih zajednica