Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
VLADA U OBILASKU

Plenković u ribarskoj luci Gaženica

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković tom je prigodom uručila ugovor za gradnju 2. faze ribarske luke Vela Lamjana u mjestu Kali

Izaslanstvo Vlade RH, predvođeno premijerom Plenkovićem, obišlo je radove na drugoj fazi ribarske luke Gaženica, vrijedne 23 milijuna kuna.

Novo ruho drugoga grada po veličini u Zadarskoj županiji U Benkovcu se provode projekti vrijedni više od 100 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković tom je prigodom uručila ugovor za gradnju 2. faze ribarske luke Vela Lamjana u mjestu Kali, vrijedan bespovratnih 34,8 milijuna kuna, kojom će se sagraditi suprastruktura za ribare. Prva faza gradnje ribarske luke u Kalima je dovršena, a ukupna vrijednost je iznosila 36,8 milijuna kuna, od čega je EU sufinancirala 27,6 milijuna kuna, a nacionalno sufinanciranje iznosi 9,2 milijuna kuna.

Premijer Plenković obišao je i novi sustav navodnjavanja Baštica 2. faza – Smilčić vrijedan 16 milijuna kuna, u potpunosti financiran bespovratnim europskim i nacionalnim sredstvima.