Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Novo ruho drugoga grada po veličini u Zadarskoj županiji

U Benkovcu se provode projekti vrijedni više od 100 milijuna kuna

Foto: Zadarska županija
Zadarski župan Božidar Longin obišao je neke od objekata u gradu

U Benkovcu se trenutačno provode projekti u vrijednosti više od 100 milijuna kuna. U pratnji gradonačelnika Tomislava Bulića, zadarski župan Božidar Longin obišao je neke od projekata koji će donijeti potpuno novu vizuru drugom po veličini gradu u Zadarskoj županiji.

PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ U OBILASKU SA ŽUPANOM I GRADONAČELNIKOM IVANIĆ-GRADA Zagrebačka županija je u top pet u zemlji

Energetska obnova dječjeg vrtića, vatrogasnog doma i policijske postaje, niz izgrađenih nerazvrstanih cesta, vodovodna mreža, Dom kulture, Poslovna zona Benkovačko Selo, biciklističke staze i dječja igrališta neki su od projekata koji se grade ili su već izgrađeni, uglavnom sredstvima iz europskih i nacionalnih fondova.

Novo ruho stare jezgre

Samo je prva faza projekta “Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre grada Benkovca” vrijedna 16,3 milijuna kuna, od čega je više od 10 milijuna bespovratnih sredstava Europske unije. Riječ je od jednom od ukupno 12 razvojnih projekta Intervencijskog plana Grada Benkovca koji sufinancira Europska unija iz EU fonda za Regionalni razvoj.

Zagrebačka županija poduzetnicima nudi pomoć Za proizvodne djelatnosti do 100.000, a neproizvodne do 40.000 kuna potpore

– Zahvaljujući ovom projektu stara gradska jezgra dobila je novo ruho te novi vizualni identitet, s novom modernom gradskom tržnicom, uređenom i energetski obnovljenom starom zgradom gradske uprave, uređenjem nove zgrade gradske uprave u neposrednoj blizini te kamenim popločenjem gradske šetnice. Treba naglasiti kako ovo nisu samo zgrade, ovo je novi duh grada, nova atmosfera i pokazatelj da se stvari mijenjaju te da pred Benkovcem stoje sretniji i svjetliji dani – istaknuo je gradonačelnik Bulić najavivši da je u pripremi druga faza projekta “Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre” u vrijednosti 9 milijuna kuna, koja obuhvaća radove na izgradnji 12 stanova, ljetne pozornice i Centra za manjine.

Usporedno s radovima na infrastrukturi, Benkovac je sa susjednim jedinicama lokalne samouprave krenuo u turističko brendiranje osnivanjem Turističke zajednice Ravnih kotara.

Brendiranje županije

SASTANAK U ŽUPANIJI Geotermalni projekti: Perjanica tranzicije prema podizanju kvalitete života

– Cijelo naše zaleđe ima golem potencijal, što je posebno dokazano prošlog ljeta kada su upravo kuće na osami, od kojih većina imaju bazene, bile vrlo tražene među turistima. Uz to, krenuli smo i s brendiranjem Zadarske županije kao eno-gastrodestinacije, u čemu značajnu ulogu imaju i naši vinari koji su posebno aktivni na benkovačkom području. Svaka kriza prilika je za novi početak i zato svi moramo biti proaktivni kako bismo što prije pokrenuli gospodarske aktivnosti i imali što uspješniju turističku sezonu – naglasio je župan Longin dodavši da je TZ Zadarske županije napravio i prigodan letak s lokacijama OPG-ova u kojima se mogu kupiti lokalni proizvodi i kušati domaći specijaliteti.