Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Dječji vrtić Tratinčica

Pleternički vrtićanci od malih nogu uče o važnosti vježbanja i sportskih aktivnosti

Foto: DV Tratinčica
U Pleternici su odlučili poraditi na dugoročnoj prevenciji i poboljšanju kvalitete života i zdravlja djece

U pleterničkom dječjem vrtiću Tratinčica započela je provedba projekta “Pokretom do zdravlja”, čiji je cilj omogućiti djeci da vježbanje i sportske aktivnosti dožive kao zabavu, učeći se pritom zdravim životnim navikama. U Pleternici su među prvima prepoznali problem pretilosti u vrtićkoj i predškolskoj dobi, osobito u ruralnim sredinama, koja u posljednje vrijeme uzima sve više maha. Zbog toga su odlučili poraditi na dugoročnoj prevenciji i poboljšanju kvalitete života i zdravlja djece grada i okolice.

Ugovor “težak” gotovo milijun eura Nova gradska tržnica otvara se idućeg proljeća

– Primarni cilj je kod djece osvijestiti važnost vježbanja za razvoj cijelog organizma, razvijati pozitivan stav prema vježbanju i stvarati naviku vježbanja. Djeca će već u ranoj fazi razvoja, u djetinjstvu, steći naviku vođenja brige i svijesti o vlastitom zdravlju i na taj način od malih nogu kreću utjecati na tjelesni razvoj i na stvaranje navika zdravog načina života – ističe Luka Dokozić, stručni suradnik projekta.

Projekt “Pokretom do zdravlja” jedinstven je u Hrvatskoj i služi kao idealan primjer dobre prakse.

Iz Pleternice poručuju kako svakako treba zahvaliti i zakladi “Hrvatska za djecu”, koja je prepoznala i omogućila provedbu projekta. 

Prvo međunarodno predstavljanje zadruge Pleterničko vino i kulen u Tomislavgradu