Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Prije dvije godine otvoren je novi sportski objekt

Plivalište u Vukovaru u dvije godine posjetilo više od 200 tisuća ljudi

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
U gradnju bazena Fond za obnovu Vukovara uložio je 62 milijuna kn

U vrijeme kada je plivalište u Vukovaru građeno mnogi su govorili kako takav sportski objekt nema budućnost te da tako nešto ne treba Vukovaru i Vukovarcima. Dvije godine poslije ravnatelj Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara Ivan Szabo kaže kako su rezultati rada plivališta više nego dobri.

– Iznimno smo zadovoljni radom plivališta, interesom građana, ali i reakcijama naših posjetitelja. U dvije godine plivalište je posjetilo više od 200.000 ljudi, od čega 122.627 tijekom prošle godine. Posjetitelji dolaze ne samo iz Vukovara nego i iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva – rekao je Szabo.

Plivački klub Virovitica ZJZ i Plivački klub Virovitica Zajedničkim snagama promicat će zdravlje

Inače, vukovarsko plivalište vrata građanima otvorilo je prije dvije godine, 1. ožujka 2017. godine. U njegovu je gradnju, kroz deset godina, Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara investirao 62 milijuna kuna. Szabo podsjeća kako su u protekle dvije godine brojni sportski klubovi i organizacije prepoznale mogućnosti plivališta pa je tako u Vukovaru odigrana i utakmica Svjetskog kupa u vaterpolu između Hrvatske i Francuske. Tijekom protekle godine na plivalištu je održano i Otvoreno prvenstvo Hrvatske u vaterpolu za mlađe nade. Ondje se održavaju i treninzi juniorske ženske vaterpolo reprezentacije, seniorske reprezentacije u plivanju, pripreme natjecateljica u sinkroniziranom plivanju… Od otvaranja plivališta redoviti posjetitelji Vukovara su i razni vaterpolo klubovi koji na proputovanju koriste priliku za treninge. Kako se dobar glas daleko čuje, u Vukovar na pripreme dolaze i sportski klubovi iz inozemstva.

– Kada je riječ o plivalištu, opremili smo ga maksimalno i najmodernije što smo mogli. Bazen ima olimpijske dimenzije, gledalište sa sjedalicama, semafor… Imamo i svlačionice, kao i dvije saune. Uredili smo i opremili modernu teretanu gdje organiziramo razne treninge za građane. Sada osluškujemo reakcije i želje posjetitelja kako bismo osigurali nove sprave ili uveli drukčije programe – kaže Szabo.

Savjet za zdravlje Predsjednik Miroslav Venus Osnovan županijski Savjet za zdravlje

A programa na bazenu iz mjeseca u mjesec je sve više tako da se može pronaći ponešto za sve dobne skupine. Tu su škole plivanja za najmlađe, škole sporta, napredna škola plivanja, aqua aerobik, pilates, trim-swim, aerobik, body forming, zumba, funkcionalni treninzi… U Javnoj ustanovi ne staju na tome nego planiraju i nove projekte te proširenje.

– Radimo na tome da proširimo vanjski dio plivališta. Naime, proširili bismo „dvorište“ plivališta gdje bismo sagradili još 4-5 različitih bazena. Dobili bismo tako nove sadržaje, više mjesta za sunčanje, a samim tim bilo bi i više posjetitelja. Projekti su u tijeku tako da vjerujem da bismo u realizaciju mogli krenuti za nekoliko godina – rekao je Szabo.

Isto tako planira se i uređenje trga oko plivališta i Sportske dvorane kao i uređivanje i opremanje vanjskih sportskih terena. Gradila bi se i dvorana za tenis s dva zatvorena teniska terena. U protekle dvije godine uređivana je i opremljena sportska dvorana, a gradi se i atletsko igralište s tartan stazom. Za iduću zimu najavljuje se i novo klizalište.

Sajam zdravlja Velik broj izlagača na 22. Sajmu zdravlja u Vinkovcima Bez posla teško je ulagati u zdravlje