Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Deveto izdanje festivala mladih pjevačica i pjevača amatera

Pobjednici Vir festa kaštelansko-solinski duo Lana Rubelj i Roko Sedlar

Foto: Općina Vir
Petnaest djevojčica i dječaka tako se, kako navode s Vira, ove godine natjecalo na Vir festu, pa iako ono što smo vidjeli i slušali zapravo nije bilo drukčije od prijašnjih izdanja, vizualni i scenski dojam bio je daleko iznad dosad viđenog

Deveto izdanje festivala mladih pjevačica i pjevača amatera bilo je najspektakularnije i najglamuroznije dosad. Pobijedio je kaštelansko-solinski duo Lana Rubelj i Roko Sedlar.

Završnica Kupa Zadarske županije Čudesan uspjeh virskih boćara, osvojili sve medalje, Bašiću treći naslov prvaka

– Kada su ispaljeni posljednji konfeti u trenutku dok su Lana Rubelj i Roko Sedlar, simpatični pjevački duo iz Kaštela i Solina, ponovno pjevali pobjedničku i neponovljivu “Ti si princeza” Slađane Milošević i Dade Topića, umjetnički direktor Vir festa Zdenko Sarađen izgledao je iscrpljeno, ali sretno. Prepuna virska riva i Trg svetog Jure svjedočili su uspjehu manifestacije koja je možda počela kao slučajno okupljanje, ali je svojim devetim izdanjem definitivno potvrdila ono što je Sarađen od prvog dana zamislio.

– Nije uvijek lako pronaći mlade ljude koji žele nastupati, ali Vir fest zapravo je lijepa priča. Svi smo uživali na Viru – istaknuo je.

Petnaest djevojčica i dječaka tako se, kako navode s Vira, ove godine natjecalo na Vir festu, pa iako ono što smo vidjeli i slušali zapravo nije bilo drukčije od prijašnjih izdanja, vizualni i scenski dojam bio je daleko iznad dosad viđenog.

– Prekrasno se osjećamo zbog pobjede i nastupa na Viru. Ovo nam je bio prvi nastup ovdje, ali dogodine se svakako vraćamo kao posebni gosti. Atmosfera na festivalu je bila nešto posebno – kazali su za Virski list Lana i Roko koji u Splitu pohađaju školu pjevanja te ponekad nastupaju kao duo.

Turizam Vir do milijun noćenja dan prijie nego rekordne 2018.

Njihov je nastup najboljim ocijenio žiri u sastavu Zlatko Sarađen, Marko Vukes, Antonio Vučetić i Borna Nimac, procjenjujući kako je vokalna čarolija Dade Topića i Slađane Milošević u izvedbi mladog kaštelansko-solinskog para dobila bajkovitost koju je pratila draž njihovih raskošnih kostima.

– Bez sumnje su ostavili najbolji dojam, iako odluka nije bila laka. Bilo je puno onih koji su mogli pobijediti, no nitko nije tako uvjerljivo izgledao na sceni – objasnio je Viranima Vučetić.

Drugu nagradu stručnog žirija dobila je Paola Rokić, a treću Nina Radović. Nagradu za najbolji scenski nastup podijelile su Vita Zorica i Mirjana Govorčin, dok je prvu nagradu publike dobio Lovre Buća.

Tradicionalni festival mladih pjevača amatera od 11 do 19 godina organizirali su glazbena Udruga Melodija i destinacijska menadžment kompanija Vir turizam uz pokroviteljstvo općine Vir. 

Posao s nekretninama Stranci pokazuju najveći interes za kupnju kuća na Viru