Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Izvrsna suradnja Općine Dvor i Sisačko-moslavačke županije

Poboljšati infrastrukturu i zdravstveni standard građana

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Svečano je obilježen Dan općine Dvor, a istaknuti su i brojni projekti koji se trenutačno provode

– Suradnja između Županije i načelnika Arbutine uvijek je bila izvrsna, a glede odlagališta nuklearnog otpada koje je planirano ovdje na Čerkezovcu, mogu ponoviti da ću se ja uvijek zalagati za ona rješenja koja neće biti štetna za zdravlje ljudi, prirodu i imovinu na ovom području – rekao je župan Ivo Žinić u svome obraćanju na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Dvor.

TRI POBJEDNIKA U Sunji održano državno natjecanje u oranju

Župan se dotaknuo i pitanja važnih za ostanak ljudi u ovom kraju, pa i povratak onih koji su otišli, stvaranjem boljih uvjeta za boravak, zapošljavanje, obrazovanje, adekvatnu infrastrukturu i medicinsku skrb.

– Čuli smo od načelnika da se na području općine provode 30 milijuna kuna vrijedni projekti, što je za svaku pohvalu.

A nastavit ćemo suradnju na poboljšavanju zdravstvenog standarda stanovnika, kao i na ulaganju u obnovu prometnica. Inzistirat ćemo da se napravi prometnica između Dvora i H. Kostajnice koja bude poplavljena za visokih vodostaja Une – dodao je župan.

Počinje energetska obnova bolnice u Popovači Obnovit će se tri odjela i bolnička kuhinja

Istoga dana u prostoru Općine Dvor potpisan je ugovor o nastavku gradnje vodovoda Dvor-Kozibrod-Hrvatska Kostajnica.

Ugovor su potpisali direktor Komunalca Dvor Božo Trivanović i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, a tome je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Gradnja je započela 2018. i nastavljena u ovoj godini. Planom upravljanja vodama bilo je osigurano 2,4 milijuna kuna Hrvatskih voda, a preraspodjelom sredstava u rujnu Vode su osigurale još 4,8 milijuna kn, uz 10 % sufinanciranja Općine Dvor.