Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Opatija

Počela gradnja Kampusa u Iki

Kampus u Iki
Foto: Primorsko-goranska županija
Aneks je u potpunosti namijenjen studentima, te se u novom  prostoru planira smještaj pet predavaonica, suvremena knjižnica s čitaonicom i prostor za studente

Položen je kamen temeljac za budući Kampus u Iki čime je započela gradnja aneksa zgrade Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Početku realizacije projekta prethodile su brojne pripremne aktivnosti poput izgradnje nove pristupne ceste, izrade projektne dokumentacije, dobivanja potrebnih suglasnosti i preuzimanja financijskih obveza na teret državnog proračuna, priopćili su iz primorsko-goranske županije.

Vrh Vojak na nadmorskoj visini 1396 m planine Učka Projekt Učka 360˚ Centar za posjetitelje bit će izgrađen na 930 metara nadmorske visine

Župan Komadina istaknuo je da Sveučilište i Županija imaju dugu suradnju, te zahvalio Ministarstvu znanosti i obrazovanja na učešću u projektu. Pohvalio je dugogodišnju tradiciju Fakulteta gdje se obrazuju budući turistički djelatnici.

Ministrica Divjak istaknula je da koliko god razmišljali o prekrasnim zgradama i modernom uređenju, ako u tim prostorima ne obitava dobar duh, onda zgrada nema koristi.

- Ja sam sigurna da je ovdje upravo obrnuto - zaključila je ministrica.  

Prisutnima su se obratili i dekanica Fakulteta Dora Smolčić-Jurdana, rektorica Snježana Prijić-Samaržija i gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić.

zlatko komadina: 'Smatramo da treba dodatno ulagati u Gorski kotar'

Aneks zgrade fakulteta ukupne planirane bruto površine 1250 m2 gradi se neposredno iza postojeće zgrade Fakulteta s kojom će toplom vezom biti povezan u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu. Aneks je u potpunosti namijenjen studentima, te se u novom  prostoru planira smještaj pet predavaonica, suvremena knjižnica s čitaonicom i prostor za studente. Vrijednost projekta je 14,8 milijuna kuna, a izvođač je građevinska tvrtka GP Krk. Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancira projekt iznosom od 7 milijuna kuna, Sveučilište u Rijeci s 2,2 milijuna kuna, dok je preostali iznos osigurao FMTU. 

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci jedinstvena je visokoobrazovna institucija za edukaciju kadrova za turizam i ugostiteljstvo s tradicijom dugom više od  pedeset godina na kojoj je diplomu steklo više od 15.000 studenata koji danas svojim znanjima aktivno doprinose razvoju hrvatskog turizma. 

Branje maslina na Cresu Berba na Cresu Županija ima 23 jedinstvene sorte maslina