Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Počela gradnja nogostupa u Vagovini

Foto: Grad Čazma
Riječ je o državnoj cesti koja je opterećena prometom pa je stoga i opasna za pješake

Ovih dana počela je gradnja nogostupa na dionici državne ceste DC 43 od Dabaca do Vagovine u Čazmi. S obzirom na to da je riječ o državnoj prometnici, opterećenoj vozilima i samim time opasnoj za pješake, potreba za nogostupom bila je velika.

Suradnja poljoprivrednika “Strojni prsten” doveo Slovence u Čazmu

Gradnja je dogovorena s Hrvatskim cestama, a spojit će se s onim u Dragancu koji je izgrađen nešto ranije, ovoga proljeća. U Vagovini će, prema planu, kanalizacija, koju Grad planira graditi u svim naseljima i za koju se trenutačno priprema dokumentacija, ići suprotnom stranom prometnice u odnosu na nogostup, dok je od Bosiljeva do Dabaca predviđeno da ide istom trasom, odnosno istom stranom prometnice.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak ovaj je potez najavio još u svibnju, a realizaciji se najviše vesele najmlađi stanovnici koji će novoizgrađeni nogostup koristiti kako bi došli do autobusne stanice.

Iako je bilo sumnje da će se u ovaj projekt krenuti, zemljani radovi ipak su počeli, a mještani Vagovine dobit će novi asfalt koji će biti spojen s onim već izgrađenim u Dragancu, koji je već spojen s Čazmom. 

POS i u Čazmi Iza bivšeg Konzuma gradit će se stanovi Dan Grada Čazme Projekt Natura donosi nove sadržaje u Čazmu