Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Korčula

Počele pripreme za rekonstrukciju ceste do trajektne luke Polačište

Korčula
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Potpisan je ugovor vrijedan 1,5 milijuna kuna a izradu glavnih i izvedbenih projekata i ishođenje građevinske dozvole za rekonstrukciju županijske ceste Ž6224

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Kaštelan potpisao je Ugovor o javnoj nabavi s Predsjednikom Uprave Geoprojekta d.d. Mirkom Smiljanićem za izradu glavnih i izvedbenih projekata i ishođenje građevinske dozvole za rekonstrukciju županijske ceste Ž6224 od spoja s državnom cestom D118 do naselja Račišće, u duljini 11,6 kilometara. Vrijednost usluge iznosi 1,573.750 kuna. Riječ je o cesti koja će se izraditi u sklopu realizacije projekta trajektne luke Polačište na Korčuli, a vrijednost radova procjenjuje se na oko 65 milijuna kuna.

Postavljanje prvog pilota za Pelješki most Odobreno 24 milijuna kuna za sanaciju i rekonstrukciju rive u luci Donje Čelo na Koločepu Uz razvoj luka i gradnju Pelješkog mosta, povezat ćemo Dubrovnik autocestom!

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je važnost izvođenja projekata i ishođenja dozvole u zadanim rokovima.

- Projektiranje ove ceste treba obaviti u zadanom roku ili čak i prije, ako je to moguće. Dakle, važna nam je dinamika radova zbog izvlačenja sredstava iz fondova EU, tj. Ministarstva. Mnogo zainteresiranih potražuje sredstva fondova EU, što je i logično, pa moramo požuriti da bez njih ne ostanemo - rekao je župan Dobroslavić te dodao kako je ovo jedini način da se cesta, ali i Luka Polačište isfinanciraju.

Ispred Geoprojekta d.d., Predsjednik Uprave Mirko Smiljanić izjavio je da će dati sve od sebe da sve bude kao što je prethodno i dogovoreno te da će s poslom započeti odmah nakon potpisivanja ugovora.

vrijedan 5,2 milijuna kuna Svečano otvoren Centar za djecu s poteškoćama u razvoju