Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 106 pregleda
u Vinkovcima

Počeli 14. Pčelarski dani, sudjeluje 50-ak izlagača i predavača

Pčelarski dani u Vinkovcima
Foto: Branimir Bradarić
Slavonski med je u postupku priznavanja pred tijelima EU poslije čega će se moći govoriti o njegovoj prepoznatljivosti na tržištu

U organizaciji Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije danas su u Vinkovcima započeli 14. Pčelarski dani koji se održavaju do nedjelje. U okviru već tradicionalnih dana pčelara bit će održan i Međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda sa stručno-edukativnim skupom na kojem sudjeluje 50-ak izlagača i predavača iz Hrvatske, BiH, Srbije i Mađarske.

Ovo je prilika da se građani upoznaju s pčelinjim proizvodima ali i da pčelari čuju nove informacije te nabave opremu koja im nedostaje. Ankica Dušević, vd. tajnica Hrvatskog pčelarskog saveza, rekla je kako je u Hrvatsku tijekom prošle godine uvezeno oko 1.100 tona meda.

- Naši gospodarstvenici kažu kako je 50-ak posto uvezenoga meda kasnije izvezeno dok preostali dio ostane kod nas. Nismo zadovoljni što uvozimo med ali i to nekome predstavlja prihod. Očigledno je i da ga nedostaje na domaćem tržištu - rekla je Dušević.

Dodala je i kako je slavonski med u postupku priznavanja pred tijelima EU poslije čega će se moći govoriti o njegovoj prepoznatljivosti na tržištu.