Izbornik
Naslovnica Županije
Projekt vrijedan 131.756 eura

Počinje energetska obnova škole u Okrugljači

OBNOVA će osigurati uvjete za smanjenje potrošnje energije, kao i štetnih emisija ugljikova dioksida
Foto: Kristijan Toplak

Proteklih su godina sve područne škole na području djelokruga Osnovne škole August Cesarec iz Špišić Bukovice obnovljene ili sagrađene. Nove škole tako su sagrađene u Lozanu, Bušetini, Rogovcu, Vukosavljevici... A i škola u Okrugljači, sagrađena 1968. godine, dobit će novo ruho.

Sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Virovitičko-podravske županije kreće se u energetsku obnovu Područne škole u Okrugljači. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izdvojilo je 59.000 eura, a ostatak Virovitičko-podravska županija. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 131.756 eura.

– Kada netko kaže da nisu potrebne nove male područne škole u malim mjestima, kažem da jesu. Dok je tih malih škola, bit će i djece i sela – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Energetskom obnovom poboljšat će se zaštitna vanjska ovojnice zgrade, zamijenit će se rasvjetna tijela, odradit će se zamjena plinskih kotlova dizalicom topline... Nadalje, instalirat će se fotonaponska elektrana. Sve će to, istaknuto je, osigurati uvjete za smanjenje potrošnje energije, kao i štetnih emisija ugljikova dioksida.

U sklopu projekta energetske obnove Područne škole u Okrugljači sagradit će se i pristupna rampa za osobe s invaliditetom. Rok za izvođenje radova je 12 mjeseci.

Projekt je prijavila Virovitičko-podravska županija, u suradnji s VIDRA-om, Agencijom za regionalni razvoj VPŽ-a.

Potpisivanje je održano u prisutnosti premijera Andreja Plenkovića, Marijana Kustića i vrha HNS-a, a nazočili su i Branko Bačić, velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, Zlatko Dalić i drugi uzvanici Sporazum o darovanju zemljišta Ovaj kamp bit će baza za aktualnu generaciju naših nogometaša Jedinstveni običaj prvosvibanjske proslave na motociklima u tom je gradu prvi put održan je davne 1920., a u medijima se pod nazivom Moto budnica prvi put spominje 1946. Jedinstveni događaj u kojem sudjeluju motociklisti iz čitave Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja Moto budnicu sa stogodišnjom tradicijom žele zaštititi kao kulturno dobro ŽUPANIJA je kao koordinator projekta odredila lokacije i način pružanja pojačane zdravstvene zaštite Potpisani ugovori o sufinanciranju Dodatni medicinski timovi u Korčuli, Stonu, Mljetu, Trpnju...