Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dan općine Sukošan

Počinje gradnja nove tržnice, ribarnice i vrtića te proširenje osnovne škole

Dan općine Sukošan
Foto: Zadarska županija
Krajem srpnja imali smo oko 2700 više radnih mjesta nego lani u istom razdoblju, a od početka godine zaposlenost raste čak pet posto, poručio je župan Božidar Longin

U Sukošanu je proslavljen Dan općine, ujedno i Dan obrane Sukošana i Debeljaka. Svečanoj sjednici nazočili su zadarski župan Božidar Longin kao posebni izaslanik premijera Andreja Plenkovića, te zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković.

Župan Božidar Longin s kineskim izaslanstvom U posjetu županiji boravilo izaslanstvo prijateljske kineske regije Hainan Longin: Kinezi žele suradnju sa Sveučilištem, ali i naša vina

Načelnik općine Sukošan Ante Martinac govorio je o razvojnim projektima koji su u provedbi. Podsjetio je da lani svečana sjednica nije održana zbog rujanske poplave. Ali je naglasio kako je dobrom koordinacijom svih nadležnih službi te uz pomoć Vlade, županije i ŽUC-a većina šteta na infrastrukturnim objektima sanirana. Najavio je da uskoro kreće projekt rekonstrukcije javne rasvjete, kojim će se zamijeniti 1100 rasvjetnih tijela u sustav štednih LED žarulja, a do iduće sezone Sukošan bi trebao dobiti novu tržnicu i ribarnicu.

– Posebno smo ponosni pozitivnim prirodnim prirastom na području općine, zbog čega smo već započeli s gradnjom vrtića u Gorici, a na natječaj fonda EU prijavili smo i projekt gradnje vrtića u Sukošanu. Radimo i na proširenju OŠ Sukošan kako bi se nastava održavala u jednoj smjeni – istaknuo je Martinac.

Župan Longin naglasio je važnost ulaganja u djecu i mlade istaknuvši da je županija povećala naknade za novorođenčad.

– Ipak, svjesni smo da je jedina prava demografska mjera sustavno stvaranje preduvjeta da mlade obitelji imaju posao i sigurnu egzistenciju. Da se stvari pokreću nabolje, govore konkretne brojke - krajem srpnja imali smo oko 2700 više radnih mjesta u odnosu na isto razdoblje lani, a od početka godine bilježimo kontinuirani rast zaposlenosti od čak pet posto – poručio je Longin dodavši da je najperspektivnija gospodarska grana u županiji turizam. Kako bi se on razvijao, potrebno je ulagati u poboljšanje ponude, ali i prateće infrastrukture, poput projekta Aglomeracije Bibinje-Sukošan čiju provedbu aktivno prati.

Posjet Poliklinici Teška godina Posjet Poliklinici na obljetnicu poplave