Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
u proračunu odvojeno 2,4 milijuna kuna

Počinje isplata uskrsnica za umirovljenike i nezapsolene

Uskrs
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Svi umirovljenici i nezaposleni s prebivalištem na području Grada Siska dobit će na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, koju, kao i osobnu iskaznicu, trebaju imati sa sobom pri isplati uskrsnice

I ove će godine Grad Sisak, uoči uskrsnih blagdana, isplatiti uskrsnicu umirovljenicima i nezaposlenima za što je u gradskom proračunu za 2019. godinu osigurano 2,4 milijuna kuna. Pravo na uskrsnicu ostvaruje oko 13.000 Siščana.

sisak Protivljenje pogonu za obradu opasnog otpada

Isplata sisačkih uskrsnica počinje u ponedjeljak, 25. ožujka i traje sve do 20. travnja, a isplaćivat će se na gradskim blagajnama na Gradskoj tržnici Sisak, tržnici u Capragu i u Sisačkom vodovodu. Svi umirovljenici i nezaposleni s prebivalištem na području Grada Siska dobit će na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, koju, kao i osobnu iskaznicu, trebaju imati sa sobom pri isplati uskrsnice.

Pravo na sisačku uskrsnicu imaju  umirovljenici s prebivalištem na području Grada Siska, evidentirani pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje – Područni ured u Sisku, koji su to pravo stekli do 25. ožujka  ove godine te nezaposlene osobe s prebivalištem na području Grada Siska, evidentirane pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Područna služba Sisak, koji su to pravo stekli do 25. ožujka 2019. godine.

Školski obrok Fond europske pomoći za najpotrebitije Sisak nastavlja projekt 'Zdravi objed svima II' za 1373 učenika

Umirovljenici  s mirovinom do 1.500 kuna dobit će uskrsnicu u iznosu 300 kuna. Oni s mirovinom od 1.500 do 2.000 kuna dobit će 200 kuna. Uskrsnicu od 150 kuna dobit će umirovljenici s mirovinom od 2.000 do 3.000 kuna, a 100 kuna uskrsnice dobit će umirovljenici s mirovinom od 3.000 do 5.000 kuna. Nezaposleni imaju pravo na uskrsnicu od 150 kuna.