Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Pomoć građanima za uskrs

Podjela uskrsnica od 250 kuna i poklon-paketi

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
Uskrsnice se mogu podići u Fini od 6. travnja do 31. svibnja, a za korisnike pučke kuhinje u Vukovaru osigurano je 90 prigodnih poklon-paketa za uskrsne blagdane, svaki je vrijedan do 180 kuna

Koliko god je zbog epidemije koronavirusa situacija neizvjesna, Grad Vukovar i ove će godine za građane u potrebi osigurati tradicionalne uskrsnice u povodu nadolazećeg blagdana. Najavljuju to gradske vlasti te pojašnjavaju kako će isplatiti jednokratnu novčanu naknadu korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom u iznosu od 250 kuna po korisniku (samac/obitelj).

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara Dan kada se slave branitelji i njihova uloga u obrani Vukovara i države

Uskrsnica će biti isplaćena ukupno 240 korisnika temeljem odluke o socijalnoj skrbi Grada Vukovara. Iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći osigurano je 60.000 kuna. Građani koji ostvaruju pravo na isplatu ove jednokratne pomoći novac mogu podignuti u podružnici Fine u Vukovaru u razdoblju od 6. travnja do 31. svibnja 2020..

Grad Vukovar će povodom uskrsnih blagdana darivati i korisnike Pučke kuhinje, koji pripadaju jednoj od socijalno najugroženijih skupina stanovništva. Podijelit će im se prigodni poklon-paketi s hranom i osnovnim higijenskim potrepštinama. Za korisnike pučke kuhinje u Vukovaru osigurano je 90 prigodnih poklon-paketa za uskrsne blagdane, a svaki je vrijedan do 180 kuna.

Iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 16.200 kuna. Podjela paketa vrši se u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru od 6. do 10. travnja.

Poznato raspelo Restauriran Bećarski križ u središtu Vukovara

Grad Vukovar i na ovaj način pokazuje kako nije zaboravio na svoje sugrađane u potrebi te im i na ovaj način nastoji koliko-toliko uljepšati proslavu Uskrsa.