Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ZA PROJEKT OSIGURANO NEŠTO VIŠE OD 2,4 MILIJUNA KUNA

Podrška u nastavi osigurana za 59 učenika s teškoćama u razvoju

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
– Kandidirali smo se i dobili sredstva u maksimalnom iznosu - kaže vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić

Vukovarsko-srijemska županija nastavlja s projektom „Obrazovanje bez teškoća: implementacija usluge pomoćnika u nastavi/ stručnih komunikacijskih posrednika djeci s teškoćama u razvoju“.

S realizacijom ovoga projekta u školskoj godini 2021./2022. osigurat će se pružanje podrške u nastavi za 59 učenika s teškoćama te zaposliti 52 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka projekta za čiju je provedbu osigurano nešto više od 2,4 milijuna kuna, od toga su bespovratna sredstva državnog proračuna (15 posto) i EU fonda (85 posto) 2,280.945,63  kuna, dok Vukovarsko-srijemska županija kao nositelj projekt sufinancira s 5 posto u iznosu od 120.049,77 kuna.

– Kandidirali smo se i dobili sredstva u maksimalnom iznosu. Ove će godine biti obuhvaćeno 59 učenika s 52 pomoćnika u nastavi u 27 školskih ustanova. Učenicima s poteškoćama u razvoju olakšavamo provođenje nastavnog programa, a time pomažemo i nezaposlenim osobama u našoj županiji koje žele pomagati drugima i koje žele raditi – rekao je Dekanić.

Voditeljica navedenog projekta Ružica Ninić izrazila je također zadovoljstvo podsjetivši da škole kojima je osnivač Grad Vinkovci provode posebni projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda, a isto tako Grad Vukovar za svoje škole.

– Potreba ima uvijek, tako da, nažalost, ne mogu sva djeca biti pokrivena. Kada jedno dijete izađe iz projekta, može doći drugo jer broj učenika ne smije biti veći. Ima djece koja čekaju na red, na žalost, djece s poteškoćama je sve više – kazala je Ružica Ninić.