Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Bespovratne potpore

Poduzetnicima i obrtnicima novih 320.000 kuna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
Vatrogasnim udrugama ove je godine podijeljeno 110 tisuća kuna za kupnju vatrogasne opreme i vozila

Brodsko-posavska županija i ove godine provodi niz projekata dodjele bespovratnih potpora u sektoru gospodarstva. Potpore su namijenjene malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima, udrugama i drugim neprofitnim organizacijama koje doprinose razvoju županijskog gospodarstva.

Gradnja i obnova u mjestima do 2000 stanovnika Potpisani ugovori za razvoj manjih ruralnih sredina

U prvoj polovici ove godine objavljena su i realizirana tri javna poziva za ukupno 380 tisuća kuna bespovratnih sredstava, od čega su sa 150 tisuća kuna financirani projekti udruga iz područja IKT sektora, 120 tisuća kuna namijenjeno je financiranju projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija koje doprinose razvoju gospodarstva, dok je 110 tisuća kuna dodijeljeno udrugama iz područja vatrogastva za kupnju vatrogasne opreme i vozila.

U lipnju je objavljen novi, četvrti Javni poziv za dodjelu potpora u iznosu od 320 tisuća kuna.

Potpore se dodjeljuju kroz pet projekata, i to proizvođačima namještaja za nastupe na sajmovima u zemlji i inozemstvu, za certifikaciju sustava kvalitete, za pojedinačne nastupe na sajmovima u vezi s poduzetništvom i obrtništvom, za troškove pripreme i prijave projekata koji se planiraju financirati iz fondova Europske unije i nacionalnih izvora financiranja te za povećanje konkurentnosti prerađivačke industrije (sufinanciranje kupnje novih strojeva, opreme, alata i dr.).

Važna ulaganja u podizanje kvalitete zdravstva u Brodsko-posavskoj županiji Bolnica uskoro dobiva integriranu operacijsku dvoranu vrijednu 6,8 milijuna kuna

Intenzitet potpore iznosi 50 posto prihvatljivih troškova, s tim da najviši iznos pojedinačne potpore može iznositi od 10 do 15 tisuća kuna, ovisno o projektu.

Budući da po ovom Javnom pozivu ima još slobodnih neiskorištenih sredstava, iz Brodsko-posavske županije pozivaju poduzetnike i obrtnike da se jave na jedan od navedenih projekata i iskoriste mogućnost ostvarenja bespovratne županijske potpore za neku od svojih projektnih aktivnosti.

Detaljnije informacije mogu se naći na županijskoj web stranici, u županijskom Upravnom odjelu za gospodarstvo koji i provodi ovaj Javni poziv te na telefone 035/216-232 i 035/216-233.

Školski obrok Javni poziv ministarstva za demografiju vrijedan je 25 milijuna kuna Cilj je da djeca imaju barem jedan siguran obrok na dan