Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
OTVOREN U BIOGRADU

Poduzetnički inkubator vrijedan 38 milijuna kn

Projektom se želi dati podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju ljudi s društvene margine
Foto: Zadarska županija
Među njima su početnici, ali i oni koji posluju već neko vrijeme u proizvodnim, arhitektonskim, računovodstvenim i informatičkim djelatnostima.

U Biogradu je svečano otvoren novoizgrađeni Poduzetnički inkubator vrijedan 38 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna bespovratnih sredstava iz EU fonda za regionalni razvoj. Njime se nastoje riješiti problemi niske održivosti malih i srednje velikih poduzeća na području Grada Biograda na Moru, općine Sv. Filip i Jakov, Pakoštana, Tkona, Pašmana i Polače.

Župan Goran Pauk POTPORE PODUZETNICIMA Gospodarstvenicima odobreno 900.000 kuna

Cilj mu je pridonijeti održivom rastu poduzetništva i radnih mjesta izgradnjom poduzetničko-poslovne infrastrukture. To je treći objekt poslovne infrastrukture u Zadarskoj županiji koji se financira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, uz već izgrađeni Centar za razvoj i edukaciju u Poličniku te Centar za kreativne industrije u Zadru, koji je u završnoj fazi. Župan Zadarske županije Božidar Longin naglasio je da je lokalna samouprava u Biogradu na vrijeme shvatila važnost projekata financiranih iz EU fondova pripremivši sve preduvjete za ostvarenje ovakvog projekta.

– Ostvarivanje projekata poput ovoga ima veliku važnost za poticanje poduzetništva i stvaranje kvalitetnih uvjeta za rad, osobito za mlade i kreativne poduzetnike. Ulažemo velike napore kako bismo ublažili štetu koju ostavlja epidemija koronavirusa i kroz potpore koje pružamo kvalitetnim razvojnim projektima, ali i malim poduzetnicima. Ujedno aktivno pripremamo nove razvojne projekte za sljedeće programsko razdoblje EU – istaknuo je župan.

Pula, Vodnjan i Barban osigurali sredstva za odlične projekte Za projekte s područja Pule i okolice više od 55 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU

Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru, a partneri Poduzetnički inkubator Biograd na Moru d.o.o., Poduzetnički inkubator Bios d.o.o. Osijek i CEDRA Split. Na tri etaže smješteno je 17 uredskih prostora te devet proizvodnih hala u kojima su već prvi korisnici. Među njima su početnici, ali i oni koji posluju već neko vrijeme u proizvodnim, arhitektonskim, računovodstvenim i informatičkim djelatnostima.