Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Primanje za nagrađene poljoprivrednike i dobitnike oznake HOP

Poljoprivrednike Županija pomogla s dva milijuna kn

Primanje za nagrađene poljoprivrednike i dobitnike oznake HOP
1/3
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
Kad god nekamo idemo, ponosno nosimo proizvode naših poljoprivrednika – ulje, vino i ostale prehrambene proizvode – rekao je župan Longin

Župan Božidar Longin primio je u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije poljoprivrednike – dobitnike priznanja na međunarodnim natjecanjima te ovogodišnje dobitnike oznake HOP – Hrvatski otočni proizvod. Longin je iskoristio priliku da čestita nagrađenima i oda im priznanje za promociju Zadarske županije.

– Nadam se da u Zadarskoj županiji vidite pravog partnera i suradnika. Kad god nekamo idemo, ponosno nosimo proizvode naših poljoprivrednika – ulje, vino i ostale prehrambene proizvode – rekao je župan Longin.

Biciklistički turizam Županija dobila 210 tisuća kuna za projekt 'Zadar Bike Magic'

Upravo u sektoru poljoprivrede i proizvoda malih proizvođača Zadarska je županija kroz proteklo razdoblje napravila veliki iskorak. Vina i ulja sve su cjenjenija, sirevi, pogotovo oni s otoka Paga, uvijek su bili na vrhunskoj razini, a sada je to valorizirano i međunarodnim nagradama. Samo prošle godine, kroz razne oblike potpora, Zadarska županija pomogla je poljoprivrednicima iznosom od dva milijuna kuna.

– U posljednjih nekoliko godina kroz potpore za ruralni razvoj ulažemo, za naše mogućnosti, značajna sredstva u podizanju kvalitete postojećih i otvaranju novih agroturističkih gospodarstava. Osim toga, smeđom signalizacijom kroz ceste vina, ulja i sira pokrili smo gotovo sve subjekte koje imaju uvjete za prihvat gostiju za degustaciju i prodaju svojih proizvoda. Financijski smo podržali i Udrugu poslovni klaster HOP koja od ove godine ima sjedište u našoj županiji, u Škraping centru u Tkonu – dodao je zadarski župan Longin.

Završena sanacija luke: Postignut iskorak u lučkoj infrastrukturi Saniran gat i obala u Turnju za tri milijuna kuna

U ime nagrađenih zahvalio je Radoslav Bobanović iz Poljoprivredne zadruge Maslina i vino istaknuvši kvalitetnu suradnju sa Zadarskom županijom i iskazavši uvjerenje da će kvaliteta njihovih proizvoda u idućem razdoblju biti još jedan doprinos brendiranju Zadarske županije.

Tko je sve nagrađen

ULJE Ivica Vlatković, Roman Urbanija, Nives Morović, Milenko Zagorac, Gordana Strpić, Budislav Mađerić, Mirko Mladen, Mišura Koša, Ante Vulin

VINA Šime Škaulj, Željko Uzelac i Radoslav Bobanović - MasVin, Božo Bačić, Božo Škara, Zoran Pantalon – Kraljevski vinogradi, Stjepan Vučemilović, Tomislav Glavić, Branimir Sinovčić, Duško Jokić – Vinarija Jokić

PRŠUT Ante Roca, Dragan Šimurina

SIR Paška sirana - Ante Oštarić, sirana Gligora - Šime Gligora

JAKA ALKOHOLNA PIĆA Mario Matošević – Gin Dubrovnik Republic, Dario i Mario Fiolić – Liker od višnje maraske

OSTALO Krsto i Ana Matulić (umak Pašmanero), Božo i Iva Grginović (sok od limunske trave), Jagoda i Davor Matak (Europski kongres mladih poljoprivrednika)

Projekt proširenja i produbljenja Privlačkog gaza trebao bi biti realiziran iduće godine Potpisan sporazum za projekt vrijedan 17,5 mil. kuna bez PDV-a Širenjem Privlačkog gaza krati se plovidba za 11 milja