Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
PRODAJA DJEČJIH RADOVA IZ VRTIĆA SMJEŠKO

Pomoć Cukrićima iz Zadra

Foto: Vir
Više od 200 radova napravile su tete iz Smješka sa svojim mališanima

Prošli su tjedan na štandu ispred Dječjeg vrtića Smješko bili izloženi radovi virskih mališana i njihovih vrtićkih teta od čije će se prodaje, odnosno priloga građana, novac donirati korisnicima Udruge Cukrići iz Zadra.

Nastavak natjecanja u Drugoj HBL Virski boćari po pobjedu za samopouzdanje i u lov na jedno od prva četiri mjesta

Riječ je o istom tipu humanitarne akcije kakva se tradicionalno organizira na Viru u vrijeme božićnih blagdana, ali će sada u vrijeme Uskrsa prvi put donacije biti usmjerene na djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje s prostora Zadarske županije. Ova se akcija planirala provoditi još od početka prošlog tjedna, no jaka je bura na nekoliko dana onemogućila postavljanje izložbenog i prodajnog štanda ispred vrtićke zgrade.

U svakom su slučaju Virani mogli i još uvijek mogu vidjeti prekrasne radove najmlađih Virana te odabrati neke od njih za svoj dom, a ujedno i pomoći organizaciji ove humanitarne akcije, izvijestili su iz virske lokalne uprave.

Nakon lanjska 2,3 milijuna noćenja, Vir u iščekivanju gostiju Očekuje se još jedna dobra turistička sezona na otoku koji je destinacija nekretninskog turizma

– Ovu akciju organiziramo kako bi prikupljenim donacijama uveselili korisnike Udruge Cukrići te im uljepšali blagdanske dane. Također, Dječji vrtić Smješko na kraju akcije zadarskim će Cukrićima pokloniti pakete sa slatkišima bez glutena i šećera – kaže ravnateljica Smješka Julijana Begonja, pozivajući sve Virane da se uključe u akciju i tako pruže potporu radu zadarske udruge. Virski su mališani u nekoliko ranijih prilika već darivali štićenike Dom za starije i nemoćne u Zadru.